Thread: Apogee Mini ME
View Single Post
Old 26-12-2004, 04:11 PM   #27
djole970
Member

djole970's Avatar

Quote:
Originally Posted by dr.Ru
mozda je problem u tome sto nismo definisali o kakvom studiju je rec. Mislim da su svi u pravu, ali u pozadini imaju viziju svog studija, koji su razliciti po prirodi. Ja komponujem i uzivam u muzici, ali se njome ne bavim profesionalno. Opremam project sudio samo za svoje potrebe i idealni setup bi bio TL Audio PA-1 (1000e) + Rode K2 (611e) + softverski kompresor (UAD-1 studio pack 804e). Mozda je to i moja preporuka za neki project studio. Sandro, koliko se secam, ti si koristio kombinaciju TLA + Rode za vokale i oni su bili uradjeni odlicno (za moj ukus). Sta si koristio kao kompresor? Vokali su ti bili, ponavljam, odlicni.
Problem kod RNC-a je taj sto je made in USA, barem ja ne znam nacin kako da ga kupimo u ovim krajevima. Mislim da je cak nikako zastupljen u EU. Ipak, slazem se da je mozda najbolji kompresor u klasi do 1500e a kosta deset puta manje. (ispravite me ako gresim.... stvarno nisam video gde moze da se kupi).
Dakle, o cemu pricamo? O budzet pro studiju, ili o project studiju, ili o home studiju..... ili o pro studiju koji ide na vrh?
Slazem se da Rode malo "farba" zvuk a da je Neumann sirov i realan. To je stvar ukusa, zato ne znam sta o mic da kazem
Neznam kako da definisem moj buduci studio? Sigurno nece biti sam vrh, svi znamo koliko to kosta, mozda ipak project studio ili nesto vise od toga. Stvarno je vrlo tesko odrediti.

Razlog zasto sam ovoliko "razvukao" moju neodlucnost a i samu temu po pitanju preampa, mic-a i konvertora je zato sto je cinjenica da su ove tri komponente presudne ako hoces kvalitetan signal i dobar snimak. Kasnije je mnogo lakse kad vec imas dobar snimak u kompjuteru i sve je stvar zelja i finansija koliko ces uloziti i sta ces kupiti ili dodati. Znaci ono sto trenutno zelim je cist, jasan i sto kvalitetniji snimak. Recimo ako gledamo Mini Me i M5 su slicni po ceni TLA PA 1 je jeftiniji ali nije stvar u parama vec u tome sta je meni potrebno? Najbolje je imati sva tri ali sta ce mi? Mozda kasnije dokupim jos neki ali o tom' po tom'. Pitanje je sta sada?

Misljenja su kao sto i sami vidite veoma podeljena. I stavite se na moje mesto pa cete videti da nije tako lako odluciti se. Iskren da budem relativno sam stidljiv i povucen :oops: i retko kada volim da postavljam pitanja i da "dosadjujem" ljudima ali mi se ovaj forum od samog pocetka svidjao i narocito dobrodoslica kojom ste me docekali u pocetku pre pola godine otprilike i nekako sam osecao slobodnije da postavljam pitanja i trazim pomoc. Ako sam nekome dosadio izvinjavam se jer imam utisak da pocinjem da "davim" ali verujte mi nije zlonamerno.

A sto nebismo napravili par primera za sve tri verzija studija sa spiskom opreme (najosnovnije)? Tako da svi imaju neki uvid kako bi to izgledalo i koliko bi kostalo. Cisto eto neka osnova od koje se moze poceti.
djole970 is offline   Reply With Quote