Thread: Apogee Mini ME
View Single Post
Old 26-12-2004, 03:10 PM   #25
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

mozda je problem u tome sto nismo definisali o kakvom studiju je rec. Mislim da su svi u pravu, ali u pozadini imaju viziju svog studija, koji su razliciti po prirodi. Ja komponujem i uzivam u muzici, ali se njome ne bavim profesionalno. Opremam project sudio samo za svoje potrebe i idealni setup bi bio TL Audio PA-1 (1000e) + Rode K2 (611e) + softverski kompresor (UAD-1 studio pack 804e). Mozda je to i moja preporuka za neki project studio. Sandro, koliko se secam, ti si koristio kombinaciju TLA + Rode za vokale i oni su bili uradjeni odlicno (za moj ukus). Sta si koristio kao kompresor? Vokali su ti bili, ponavljam, odlicni.
Problem kod RNC-a je taj sto je made in USA, barem ja ne znam nacin kako da ga kupimo u ovim krajevima. Mislim da je cak nikako zastupljen u EU. Ipak, slazem se da je mozda najbolji kompresor u klasi do 1500e a kosta deset puta manje. (ispravite me ako gresim.... stvarno nisam video gde moze da se kupi).
Dakle, o cemu pricamo? O budzet pro studiju, ili o project studiju, ili o home studiju..... ili o pro studiju koji ide na vrh?
Slazem se da Rode malo "farba" zvuk a da je Neumann sirov i realan. To je stvar ukusa, zato ne znam sta o mic da kazem