Thread: Apogee Mini ME
View Single Post
Old 26-12-2004, 07:48 AM   #21
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob
meni je jasno da se moze M5 zbicit ravno u konpjuter, ali me zanima optimalni rad i iskustva onih koji rade u studijima di se snima na veliko i di su makine ukjucene 24 sata?!
na kraju krajeva, nije meni problem rijesit nivoe, jer mogu M5 zbicit preko line in u 5051, ali ne znan je li 'zlocin' napravit tako nesto?!

dakle, zanima me najoptimanija i najkonfordnija konbinacija.

mic = u87
preamp = M5
comp/limiter = 5051 (kojega vec iman) ili nesto drugo (diskretno) ili nista. :
SandRob, par ideja:

za 24h rad treba ti kompresor koji je sto transparentniji - tako ako ti negdje nesto pobjegne da ti ga ne ofarba u nekom smjeru koji ti poslije nece odgovarati u miksu. 5051 farba dosta pogotovo kad radi limiting, i ja ga imam. jedino sto je spor u piz.. ne hvata tranziente nikako. zato koristim nizi output level. meni se na njemu najvise svidja EQ, a daleko najmanje pretpojacalo (u prosjeku). STT1 ima 'fini' tube EQ, ali mi ovaj na 5051 nekako ima muda, makar ga ja vise korisitim za gitare i klavijature. vokal tu i tamo. tada idem iz STT-1 pre-out u balanced in od 5051.

znam da je to skuplja varijanta, ali U87 + STT-1 je fenomenalna kombinacija. Posudili smo stari U87 na par dana i usput receno, bar na vokalima, pokopao je nas Classic II :oops: . STT daje stvarno puno varijanti sound-a za pare. cisti ili tube kompresor, pre i eq. sve duplo. najkonformnija varijanta kao sto si rekao, a i jebiga najskuplja.

druga klasicna kombinacija ti je U87 u Great River ME1-NV ($1000). ovisi o stilu glazbe i vokala koji snimas. GR moze imati sound od tipicnog saturiranog NEVE zvuka pa do prilicno cistog - ne kao millenia HV3, vec jos uvijek sa karakterom. Ljudi stavljaju cesto RNC kompresor na insert u GR. i ja sam nabavio jedan, kosta $190. badava. a jako je transparentan - obicno kazu najcisci komp do 1500 dolara.

eto po meni jedno od ovoga:
U87+GR ME1-NV+RNC
U87+737sp
U87+STT1

clusterchord is offline   Reply With Quote