i ja iman namjeru kupovat mikrofon i pretpojacalo. sto se mikrofona tice, 99,9% je da cu uzet neumann u87, ali dvojin oko preampa.
bdv: od kondezatorskih mikrofona vec ima rode ntv i akg c-3000, a ko preamp/compressor koristin tla 5051.
nazalost, neman bas mogucnost usporedjivat, ali po svim informacijama mi se cini, kad je univerzalni preamp u pitanju, da je M5/AD2022 najoptimalniji izbor.
medjutim, ja san jos od vremena kad san ima samo jedan kompresor u studiju (nije bilo pluginova) nauci snimat odma sa konpresorom i ta navika mi je ostala do danas, samo sto koristin puuuno manji ratio, tek toliko da ne ide sve u % kad onaj na mikrofonu drekne.
zato je moj drugi izbor 737 za kojega i avalon kaze da ima losiji preamp, ali da mu lampa daje 'ono nesto'. osim toga 737 ima eq, koji ja ne mislin koristit, pa mi se cini da bi u slucaju 737 preplati ono (konpresor, eq) sto u procesu snimanja nije ni bitno.
sve vise citan da ljudi kad snimaju ne koriste nista osim preamapa ili da eventualno (za svaki slucaj) koriste limiter.
M5/AD2022 ima ogroman headroom, ali kako se zastit od digitalne distorzije?!
jeli dovoljno zbicit M5/AD2022 direktno u a-d pretvarac ili je pozeljno u lanac stavit 'nesto diskretno' sto ce zastit sistem a nece konpromitirat sound?