View Single Post
Old 24-12-2004, 03:52 PM   #8
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Guitar Rig radi za klasu bolje od svake klasicne (gitara-pedala-pojacalo) postavke.
Kada se pojavio, Guitar Rig je bio katastrofa osim za neke clean i tripoznije, eksperimentalne gitare. Sada, sa zadnjim updateom, mo?e se napraviti pristojan dist, ali se o i dalje pod prstima ne pona?a kako treba.
Amplitube ako se malo radi sa njim daje MNOGO bolje rezultate od Guitar Rig-a, a i kada se svira mnogo bolje reaguje na dinamiku sviranja i pona?a se sli?nije pravoj stvari.
Od tih software simulatora, sans-amp najbolje radi, bez ikakve konkurencije, jedini problem je ?to postoji samo u RTAS varijanti. Kao ?to ako ?emo realno pravi sans amp daje zdravije rezlutate od POD-a i sli?nih sprava u hardverskom svetu.
Quote:
Da li je mouce da se kao pre amp koriste sprave poput V-Amp 2 tako sto bih recimo ukljucio gitaru Ibanez RG-507 u V-Amp kome bih pojacao samo level i ukljucio ga tako direktno u karticu?
Mo?e, ja koristim POD-a kao direct box ispred kartice, pa onda idem u Amplitube, kada mi je potreban (POD je slabiji sa Clean gitarama)

Ina?e pomalo off topic Ibanez je gitara prijatna za sviranje, i ja sam se li?no nasvirao Ibaneza, ali kada bude? snimao bilo ?ta ?to treba da ti bude neki finalni rezultat, baci ga. Eventualno neki lead da odsvira? na njemu. Strat za clean gitare kao najbolje re?enje i neka gibson alike gitara, zna?i dva hama, mahagoni, lepljen vrat ili kroz telo za dist gitare, eventualno kombinovano sa Stratom na manje dista radi definicije

Quote:
Da li bi se tako moao dobiti bolji zvuk od onog koji mi V-Amp sam po sebi pruza(bez Amplituba)?
Mogao bi, jer je V-Amp najbedniji zvu?no od svih gitarskih simulatora uklju?uju?i i ove softverske. Naoko je sve to isto, ali je zujkav, modeli zvu?e kao jedno isto poja?alo sa razli?itim parametri?kim EQ-om, tone i nestaje u matrici, itd. POD ili Digitechov Genesis su dom kulture sa bibliotekom za V-Amp.
Dushan_S is offline   Reply With Quote