View Single Post
Old 24-12-2004, 02:53 AM   #9
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
.. znam, samo nisam zeleo da dodatno komplikujem stvari ...
Ma opu?teno
Quote:
zna?i ja mogu na ovu plo?u polovnu asus a7s333 da dodam bilo koji procesor cak i ovaj sempron do max 3000.
Mo?e?, mada nema? konkretno 3000. Ima? 3100 koji ti ne odgovara i ove ?to po?inju sa dvojkom. Ne znam da li se kapiramo, Sempron je samo "maska" za dva razli?ita procesora, ovi na dva su Athlon Thrubred koji mo?e u tvoj slot a ovaj jedan jedini na 3100 je osaka?eni a64 koji ne mo?e u tvoj slot.
Quote:
A ovo za druge mati?e sam pitao zatko ukoliko nebi moglo i?i na ovu ve?i procesor od 2.4 da uzmem neku noviju mati?nu, al sad ostajem pri ovoj a7s333 et samo ne znam jo? koji procesor da uzmem.
Pa druga varijanta ti je samo da uzme? plo?u koja podr?ava A64 procesore, ali to je ve? odvojena i finansijski zahtevnija pri?a.
Ako uzima? procesor za tvoju plo?u uzmi neki Barton Athlon XP, tu oko 2800, opet ponavljam, ako mo?e? izbegni sempron, jer su po ceni sli?ni a postoji trik u obele?avanju:
Kao ?to zna? AMD procesore ne obele?ava po stvarnom taktu nego po pretpostavljanoj snazi upore?eno sa Intel-om. U slu?aju Semprona koji ima istu oznaku kao Athlon XP, stvarni radni takt je slabiji nego u slu?aju isto ozna?enog Athlona (koje AMD polako povla?i sa tr?i?ta). Tako da za naoko ne?to manju cifru kupuju?i Semprona dobije? i slabiji procesor. Uostalom , ako te interesuje pogledaj malo benchmarke AMD-a po netu.

Quote:
A kasnije bi ubacio 2gb rama sad samo 512 i hard od 200 gb.
Ako ?e ti slu?iti kao DAW, razmisli i da uzme? jo? jedan manji hard disk na kome bi ti bio sistem i programi

Quote:
Sta mislite valja li ova ploca?
Radi se o Abit KV8-PRO...
Ode? na google i ukuca? Review i model Abita
To je VIA ?ipset, jel. E sad, nisam pametan. Ma?ina mo?e da ti radi super, ali neki ljudi su se ?alili na njihove ?ipsetove u DAW-u, tako da je Nforce3 sigurnija varijanta, to bi trebalo da je Abit KN8 ili tako ne?to, jedno slovo, v ili n ozna?ava Via ili Nforce ?ipset obi?no
Dushan_S is offline   Reply With Quote