Nije amplitube los cak je po meni bolji od guitar rig-a al mislim da ti treba druga kartica. Nisam primetio da koristis ikakav preamp a nisam ni siguran da ga emu 0404 ima u sebi (ovo moram da proverim) ali u svakom slucaju su izlazi -10 jos ako si zabo gitaru direktno u nju onda ti je sam ulazni signal slab sto naravno utice na kvalitet zvuka. Ono sto bi ti popravilo stvar je nova kartica sa ugradjenim preampom i +4 balansiranim izlazom ili neka +4 balansirana + preamp. recimo jeftina varijanta ti je emu 1212m + m-audio audio buddy ili behringer tube ultragain 200.
Ovo bi promenilo kvalitet samog ulaznog signala a s tim i kako ga amplitube posle preradjuje.
Drugo zvuk ti ipak zavisi od klasicnih stvari kao sto su gitara zice, i malo vise da eksperimentises u trazenju zvuka. Takodje mozes da kupis presete za amplitube koji nisu nesto skupi ili da skines s neta (bar je bilo ranije) presete koje je radio Dusan_s posto su oni uglavnom okrenuti ovom pravcu muzike.

Ja licno koristim analognu distorziju (koja takodje moze da ti posluzi kao preamp smanjis distorziju na 0 a regulises input levelom) koju bodem u preamp pa u karticu pa u amplitube u jednom kanalu a u drugom sirom interneta omrazeni ali meni koristan programcic Nomad rock amp legends koji po meni ima nesto sto mi je najblizi filing pojacala.