View Single Post
Old 23-12-2004, 07:46 PM   #17
dlukace
Member

da,da...zanimljiva stajali?ta.mo?da je to sve jedna velika jebada-meni vst sintevi isto zvu?e tanje naspram vanjskih ma?ina,a usto su one va a ne pravi analognjaci.logika je ta da je za sav karakter vst-a jedna od najva?nijih karika zvu?na kartica-ako sve exportira? preko nje,svi zvukovi su istog karaktera!? dolazim do zaklju?ka kako bi se mo?da stvar i ne?to promijenila kada bi u komjuterima imali 2 ili vi?e kartica.razni vanjski hardware ima razli?ite audio izlaze(primjer toga npr pulse + koji ima jako nabrijene izlaze),odnosno svaki taj output daje odre?en karakter zvuku.od vst-a najvi?e cijenim vaz modulara,absyntha.legacy me zanima ,ali wavestation a/d mi je skrivena ?elja.
danas je ljudima ?ini mi se najte?e raditi s hardwareom zbog gomile kablova i jednostavno su frustrirani s tim svime.vst im pru?aju komfor i jednostavni su za kori?tenje unutar sequncera(cubase,logic itd).
fascinira me jedna stvar kod ove cjelokupne pri?e-u raznim review-ima odre?enih ?asopisa(comp music,future music,mix...) tipovi hvale na sva usta neki novi vst synth ili sampler...ali nakon samo par mjeseci se po?nu jadat kako je zvuk outdate odnosno izvan mode i zastario.mislim da kod originala nikad nisam ?uo za takvo ne?to,pro 5 ili moog ?e uvijek biti in ,a to i pokazuje ?injenica da su i dan danas tra?eni i rade se jer ima jo? ljudi koji to vole,?isti izvorni sound.
bojim se samo da proizvo?a?e muzi?ke opreme ne zadesi sli?na sudbina kao i kod audiofila-stari stereo sistemi,komponente i gramofoni bivaju stije?njeni u drugi plan,a rade se komponente lo?ije kvalitete za ku?na kina i ostala sranja! danas je te?ko na?i vi?e dobar stari analogni tuner ili ostale audiofilske stvar?ice jer ljudi nisu za to zainteresirani-odnosno ve?ina.to se nekako sad po?elo doga?ati s vst svijetom...
dlukace is offline   Reply With Quote