Mati?na(prijedlog)
Pozdrav..
Ovako planiram jo? jednu konfiguraciju sklopiti. Prijatelj mi prodaje mati?nu plo?u ASUS A7S333 SIS745, socA, XP, DDR333 +SB bla bla. E sad sve kre?e od te mati?ne plo?e ja sam malo gledao na netu da se mo?e rama staviti do 3gb koliko se sje?am a ne znam do koliko mogu ici sa prosesorom, za sada kod njega je 2.4. E ja bi najvjerovatnije uzeo ovo ako mogu postviti vi?e od 2.4. I na?e ovu plo?u ?u dobiti za 25 eur. Ili da uzmem neku novije proizvodnje ni?ta pretjerano skupo max 80-90 eur. I kad bi uzimao koju da uzmem(sis, nVidia, via). Uglavnom mi treba kombinacija (za audio rad i internet sl).Ina?e imam iskustva sa intelom, tako da sam odlu?io da probam i ovu masinu. Kao sto sam rekao nisam bas nacisto sa ovim stvarima pa me interesuju neke stvari ovo socA sta znaci, soc745, koja je razlika kakve veze ima sa procesorima i tako to.
Kakav je procesor sempron.?
I jo? ne?to sad ?u najvjerovatnije uzeti neku mati?nu i procesor ono ostalo imam, samo nemam graficku tj imam (: ali jednu stariju iz p2 ne znam ni sam kako se zove da li ?e raditi ona u toj novoj konfiguraci bar neko vrijeme dok se malo ne sna?em za neku bolji grafi?ku.
|