Quote:
Vi ste apsolutno u pravu...naravno da je lakse raditi,pod uslovom da su ostali clanovi te ekipe,ukljucujuci i same muzicare,podjednako kreativni i "muzicki sposobni"...
|
E tu sad dolazimo do pitanja "sujete"... Jako je tesko razbiti tu barijeru medj' muzicarima/producentima/mix meisterima. Generalno, svi smo mi manje-vise sujetni. Neko to vesto krije, neko slabije. Pravi ljudi koji nisu zanatlije, vec to rade srcem ce sigurno da ti pokazu sve sto znaju. Nema razloga da ne bude tako. Svako od nas ovde zeli sebi da stvori zdravu konkurenciju, zar ne ?
Quote:
E vidis, dolazimo do sledeceg koraka: komunikacija i saradnja izmedju producenta i aranzera/benda je neophodna, ali tebe kao covjeka zaduzenog za kreativni dio posla u ekipi treba da boli dupe za dinamicki opseg konvertora, decay reverba i frekventni opseg mikrofona. Ti treba da imas zvuk u glavi i da umijes da ga objasnis tehnickom dijelu ekipe, inzinjerima. Naravno, inzinjeri su tu da te posavjetuju da li ces nekim bas bubnjem ili mikrofonom poslije svih faza rada dobiti ono sto si na pocetku zamislio kako bi to lezalo u slici.
Znaci, svakako dosta posla za sve clanove ekipe, samo sto svako razmislja samo o svom dijelu i naravno atmosfera je mnogo zdravija.
|
Ja najiskrenije zivim za taj dan... Al nece to skorije kako je pocelo. A zaboravljas i jos jednu bitnu stavku, mnogi koji zele da se bave nekim delom posla koji si naveo obicno stagniraju (kao sto je Sava rekao, nema ko da im pokaze), mozda eventualno nesto i naprave i na kraju se razocaraju i krenu da sade mrkvu (ko sto kaze RASMC)...
Cist primer. Fenomenalna pesma je bila poslata za radijski festival (moje neko drustvo i nisam ucestvovao u tome), devojka koja peva-razbija. Gane Pecikoza je pozvao sve koji su ucestvovali u tome i kada je video da devojka nije "bomba", da nema "sisu" i/ili sta konkretno da pokaze odmah je presaltao sa pocetne price na klasicne od*ebe tipa:"ma lepo je ovo, ali znate kako, treba dati puno para za studio, da se to odradi kako treba, bla bla bla". I kako ja sad toj istoj razocaranoj devojci da vratim satisfakciju i da joj "pricam price" kako cu joj ja pomoci koliko mogu, kada sa stvarno kvalitetnom i komercijalnom pesmom nije prosla?
Quote:
...nema nista lepse nego da ti bubnjar sam predlozi npr. 3 prelaza a ti onda kazes "TAJ"
|
Ako je dobar i pametan bubnjar koji je prosao fazu izivljavanja, znace i bez tvoje konsultacije da odradi posao.

Isto vazi i za ostale clanove "lanca".