View Single Post
Old 19-12-2004, 01:32 PM   #48
Goran
Stara Rumski Elita 2003.

Goran's Avatar

Oda sada cu svaki put kada vidim ovakvu temu samo da napisem velikim slovima: SZS (svi znaju sve).

Jedna stvar: Kada cemo prekinuti vise tu tradiciju: jedan covjek=producent, aranzer, snimatelj, inzinjer itd. Znam da je situacije takva da ljudi moraju da uce u vise oblasti da bi se prezivjelo, ali ta politika nas nece dovesti nikuda. Ako nekoga zanima inzinjerski posao, ne treba da se petlja u sve i svasta nego da siri svoje znanje i iskustvo sto se tice tehnickog dijela posla. Ista stvar vazi i za producente, tj ljude koji hoce da rade kao producenti. Sve je to ok da treba da se baziramo na to sto imamo ali doci cemo u situaciju gdje ce sve pametne i korisne glave da ostanu u tom domenu a onda ce doci neki lik i sa malo foliranja se zaposliti na nekoj vecoj poziciji i tamo prodavati muda za bubrege, kao sto je uvijek do sada bilo. Mislim da kapirate o cemu pricam. Mi smo nova generacija ljudi koja ima zadatak da izvuce ovu sredinu iz govana: idejama, znanjem, iskustvom.
Evo pogledajte Deja Vuckovica (@dvuckovic) koji radi u studiju Barba. Nema te stvari za koju ga ne mozete pitati a da vam nece dati tacnu i objektivnu informaciju. Ako mislite da je prije toga bio VST freak a u studiju sve to naucio, grdno se varate. Evo ga sada, rastavlja i sastavlja Amek 9098, sve mu je u glavi, i radi na tome kao da ima minimum 20 godina iskustva (po citavi dan smo tamo tako da znam o cemu pricam). A covjek je smo imao cilj da bude dobar sound engineer i da se ne petlja u tudje ideje i tripove, za koje su, naravno, zaduzeni producenti.

Eto toliko. Samo da vas podsjetim: Kada god vidite logo "SZS" znate o cemu pricam!
Goran is offline   Reply With Quote