Evo lepo ka?e Oggy
Ina?e bilo bi lepo sastaviti listu voodoo vrad?bina i sujeverja koja su rasprostranjena me?u audio radnicima, naro?ito me?u onima koji imaju komp:
- Hardware je uvek bolji od softwarea (pa ?ak i kada se radi o spravama koje rade na istom principu, konvertori, samplovi, namenski software, gomila ?ipova na ?tampanoj plo?i)
- Skupe stvari uvek bolje zvu?e od jeftinih, ako ne verujete, proverite
- Mac je bolji kompjuter od PC-ja jer je stabilan i "profesionalan" (?ta god to zna?ilo)
- Pesma miksana sa Mac-a bolje zvu?i nego sa PC-ja sa istom karticom
- Software uvek zvu?i neozbiljno (jer je ?aren, ne mo?e se opipati rukom, i dobijen je jeftino od lokalnog pirata)
- ?to je komad opreme bu?aviji i sa ve?im brojem lampi unutra, to je zvuk bolji
- Ako plug in ili Hardware ima Vintage izgled, sigurno je super
- Na pro tools-u sve bolje zvu?i nego na PC-ju sa nekom karticom i Cubaseom, i plug inovi za njega bolje zvu?e nego VST
- Svaki Host (Cubase ili Logic itd) druga?ije zvu?i, na primer, Logic je "hladan" a "Cubase" topao
- Giga studio mnogo bolje zvu?i od drugih samplera (pri tome je doti?ni ?uo Giga sa odvojenog kompa i kartice koja ima vi?e izlaza koji odvojeno idu u sto, a Kontakt iz Cubasea sabran sa ostalim preko stereo izlaza svoje kartice.)
- PlugIn-ovi iste firme bolje zvu?e u TDM nego VST verziji
- AMD je lo?iji od Intel platforme jer se greje, nije kompatibilan, glasan je od 50 ventilatora koji su u ku?i?tu da bi ga ohladili, sporiji je, uop?teno, sigurno postoji neki razlog za?to je Intel skuplji (a utvrdili smo da je ono ?to je skuplje uvek bolje), pa makar ga mi ne videli i ne razumeli.
Ima jo? stvari, ali mi ne padaju na pamet, a mrzi me dalje da razmi?ljam.