kVu je 1000% u pravu! 'Ajde da neko dobije zvuk k'o John Lee Hooker sa nekom "napucanom" akustarom. E, to bi voleo da vidim. Jos jednom stigosmo do pravila da "nema pravila". Mora se mnogo toga isprobati da bi se dobio onaj zvuk koji je potreban. Steta je samo sto se najcesce nema vremena za tako nesto ili nas ogranicava budzet ili neki rok, pa se uglavnom svede na par "preseta", tipa: "ona gitara za ono, ona za ono..." (sad sam sebi zvucim kao ona iz "Audicije" kad trazi "ono za ono"

). Ovation je uglavnom djubre (ubice me neko sigurno) i kada se ja pitam, redovno se zaobilazi. Naravno, kada neko kaze: "Hocu Ovation!", to i dobije, ali uvek prvo upozorim. U prilog svemu ovom ide i jedna malkice nepovezana prica, ali ipak: Svojevremeno je Misa Blam, nas poznati jazz kontrabasista pokusavao da ozvuci svoj, inace perfektno dobar, kontrabas, ali nikako nije mogao da dobije odgovarajuc zvuk. Menjao je najskuplje pickupove i nista. Ali... Seti se covek da isproba jedan fabricki ceski "namestaj" i gle cuda; Svira bas ko lud. Zasto? Pa majstorski instrument, inace odlican, ima prejake vibracije koje ni najbolji pickup ne moze da "svari" te zvuk trpi zbog toga. Ja sam svoj kontrabas takodje morao da ozvucim kad smo svirali unpluged, ali nisam uspeo sa pickupom vec sam morao da uzmem EV RE-20 i opet carolija.
Ajd' da ne davim.