View Single Post
Old 14-12-2004, 11:44 PM   #14
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Stekao i ja u line in i ne valja nikako... Kod visokih tonova se izgubi ona "britkost"... ne valja to nista... samo mic za studijska snimanja... sto ce reci, been there done that...

a to za gitare, sve zavisi... nekad i krsh gitara moze bolje sluziti za odredjenu namenu nego neka 10x skuplja... Recimo, moja prva gitara (ruska APTD - ???) mi je nezamenjiva za slide... jednostavno, to je taj trash/country/blues zvuk koji ne moze da zameni nijedan fender, yamaha ili sl... probao sam i fendera i yamahu i jednu eko gitaru.. pustio snimke nekom drustvu (muzicari sa kojima radim) jer sam bio nesto u tripu oko zvuka... i kad su na kraju culi ovu moje rusko s*anje rekli su: TO JE TO!

Druga je neka nemacka "Resonata", plasticne zice.. placena svojevremeno nekih 500-600 kermita... Recimo da "tupo" i tiho zvuci kada se svira "ovako", ali zato kad to ode na mic, izvuce se njena energija za 300% jace... zvuci lepo, skupo i preterano prijatno... ni nju ne bih nizasta menjao... zasto ? zato sto je to moj zvuk i meni se jako dopada...

tako da, nemojte odmah u startu da odbacujete jeftine aka. lose gitare, jer se nikad ne zna kako ce to izaci na zvucnik... recimo da sam bio u nekom tripu da posto poto uzmem mnooogo matorog ovationa od jednog prijatelja (fenomenalno ocuvanog), probao ga i odustao od toga jer mi se ne svidja taj zvuk...
kVu is offline   Reply With Quote