Bas ste se raspisali...svaka cast
Evo kako ja "funkcionisem"... mozda ce nekome i koristiti...
Na prvom mestu mi je bitna sama pesma.Ako je pesma dobra mozes uzeti gitaru u ruke i da to postane hit...Yesterday se moze pevati i a capella i opet je ludilo,ali takvih je pesama malo.Takodje ne zapostavljam produkciju ali je nikako ne stavljam ispred pesme...Produkcija je totalna prica za sebe,ali svako ko bi zeleo da se bavi muzikom na ovaj ili onaj nacin mora razumeti sve delove koji je cine,mora biti svestran.Znaci ne priznajem muzicara koji kaze npr."ja slusam samo stranu muziku" ili kaze "ja produciram samo pop" ili "ja sviram samo rock" ili "sciram samo klasiku",stavise,mislim da bi svaki pravi muzicar trebao biti instrumentalista.Ja ponekad odslusam i pesmu koja mi se ne svidja zbog recimo deonice basa,i to po nekoliko puta...Hocu da kazem da covek koga interesuje muzika ne sme sam sebi da postavlja granice.Muzika je sirok pojam,pa bi i svaki muzicar morao da ima odredjenu sirinu...
Jos nesto sto znam je to da su svi muzicari,redom,sujetni do bola...cak i kada traze kritiku od tebe ocekuju da ih hvalis

To je zaista tako.I to uglavnom shvataju licno...
I nikada,nikada ne trazim od prijatelja i meni bliskih ljudi da komentarisu moju pesmu,iz jednostavnog razloga,a to je sto nikako ne mogu biti realni,i u pozitivnom i u negativnom smislu.Kada me zanima kakva je pesma kao pesma,pitam moju sestru i njoj najvise verujem.Ona je pripadnik "mase" i pojma nema o herzcima i tim stvarima...A kada je prica o herzima u pitanju onda slusam sve,najvise one koji znaju vise od mene,ali teram po svom.Ja obicno celu pesmu imam u glavi,ukljucujuci i reverb

,i kada doteram na 70% od onoga sto imam u glavi,ja sam zadovoljan.I vazi ono sto je Anita rekla-pesmu koja nije zavrsena nikada nemoj pustati nikome...