Nema sta posebno da dodam. Sve ste manje-vise rekli. U principu najvise se slazem sa Oggy-jem. Mada, iskreno, ne vidim razlog Ivane zasto ne bi poslao neku svoju stvar...
Quote:
Tada sam naucila lekciju koju mi je Shot vec jednom prilikom rekao a to je :"Nedovrsene stvari ni rodenoj majci nemoj davati".
|
Ovo je ziva istina... Zato nisam ni uploadovao nista skorije...

Nije u pitanju prihvatanje ili ne-prihvatanje kritike, vec cesto pogresan smer u koji te ta kritika moze odvuci, sto jako cesto na kraju moze da rezultira nekim proizvodom koji ustvari nije tvoj proizvod vec proizvod kritika i kao takav samom autoru nije dobar... Kasnije (kao sto ja cesto imam obicaj, tacnije IMAO sam dok nisam malo porazmislio) ide delete celog projekta jer TO NIJE TO sto si hteo...
Rumski ti je naveo odlican redosled stvari... Produkcija uvek ide na kraju... Produkcija tj. zvuk se NIKADA ne radi u letu... Kao sto u mnogim stvarima postoji koncepcija/redosled tako je i ovde. Ideja/kompozicija pa onda aranzman, pa TEK onda mixanje, zvuk bla bla bla...
Sto se tice mojih komentara za stvari koje se ovde salje, one su uglavnom vrlo kriticne... Ukoliko je pesma u nekom mom reonu slusanja muzike, uvek cu prvo dati komentar na samu ideju a tek posle, cisto radi reda ostaviti i misljenje za sam zvuk. Ukoliko nesto nije moj fax, nema svrhe ostavljati prvobitni komentar jer jednostavno nisam kompetentan da to ocenjujem. Mogu samo da kazem da li je stvar dobra ili ne, a na to podrazumevam uopsteno nekompetentno misljenje koje inace moze biti cesto i najbolji putokaz za autora, jer ce ti ustvari moje neznanje tog muzickog pravca lakse pokazati da li ce se to svideti ljudima koji nisu u tome i koji samo "vole da slusaju muziku", skraceno "masi", a ako to UBODES onda imas hit.
A sad da se nadovezem jos malo na Rumskog. Produkcija ti i jeste bukvalno kao n-ti clan benda jer ako se poklopi sve sto sam gore naveo sa dobrim zvukom, onda imas mega-hit. Dobar/prijatan/realan i cist/prljav zvuk prija uhu i to je stvar od koje se ne moze pobeci

)))))
Spomenuo si Boskovica. Evo, bas on mi je pre neki dan poslao nesto smixano na svom hifi-ju (sasvim ok stvar) ali sa nekim synthom koji ide jaaako u visoke (16khz-20khz) i to se na mojim zvucnicima itekako culo dok kod njega ne... Kod njega je to zvucalo ok, jer nije imao isto slusanje kao ja... Kod mene je taj zvuk bio izuzetno iritantan. I eto, zasto dobru stvar upropastiti ukoliko ima gresaka u samoj produkciji. A kljuc dobro isproducirane stvari je upravo to.. Da se na svakom sistemu cuje lepo i prijatno, nista vise... ALi, avaj, to nije nimalo lako, zato uostalom i postoji ovaj forum i zato se i salju radovi...
raspisa se i ja... (na brzaka

) )
poz! i drago mi je da je ovakva tema pokrenuta, verovao ili ne..