View Single Post
Old 13-12-2004, 03:32 AM   #21
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by puRe
uglavnom si u pravu...Creamware-ovi potezi su u poslednje vreme...najblaze receno...hmmmm....neprofesionalni (da kazem neozbiljni)...njihova buducnost je takodje klimava (da, vratili su se, ali su takodje svoj poslednji proizvod rasprodali do poslednjeg komada i zaustavili proizvodnju)...o updateovanju platforme i da ne pricam...

I da, MOTU je jednostavniji za rad (ne moras da se bakces oko rutinga, koji iako mocan, ume da zakomplikuje stvari)...
MOTU je odlicna sprava i tu nema price, ali sto se tice routinga, imao neko CW ili ne, princip bi morao da se zna jer je to osnova svega sto se tice zvucne karte. Onaj ko zna routing ima jasnu sliku u glavi kako to sve funkcionise. Nisam jedan od onih koji misle da je za snimanje dovoljno poznavanje relativno programa, da neko dodje i namesti racunar, a da ti sednes i radis. Kada su u pitanju racunari, ne moze tako.

Poznavanje routinga je jedna od stvari koja malo rasvetljava sliku, a i routing daje strasno velike mogucnosti.

Sto se tice updateovanja platforme... Licno mislim da za tim nema potrebe. Lepo bi bilo da urade novu verziju, ali update im nije bas potreban jer platforma radi bez bilo kakvih problema. Ako lepo instaliras system, platforma te nikada nece zezati.

Bolje je da kao do sada rade update ili novu verziju na godinu, godinu i po, nego da imaju driver kao RME FireFace 800.

FF800 sam naveo kao primer jer premisljam upravo njega da kupim pored CW-a, ali se kolebam zbog drivera. Raspitao sam se malo o njemu i uredjaj je odlican, ali driver (koji se non-stop updateuje) mu nije jaca strana. Za mene je steta sto nije koncipiran kao RME ADI2, pa da ga prikacim na Lunin ili Pulsarov ADAT i resim stvar. To bi mi bilo ideolno zbog jer bih zadrzao CW mixere, DSP efekte i routing. Ovako, ako uzmem FF800, CW ostaje, ali u XTC modu.

Ima li neko neki predlog? Imam jos oko mesec dana da smislim sta cu....
Uzeo bih ADI2, ali on je dvokanalan, a FF800 bih uzeo zbog snimanja zivih nastupa, sto znaci potreban mi je veci broj kanala.