Quote:
Originally Posted by kVu
hmm... u korist Neumanna: prezentnost, sirovost, "ruzniji" (realniji) zvuk ili kako vec to da nazovem
Rode: sladak, strasno topao zvuk (ali nenaglaseno vec jako prijatno), vokali na njemu zvuce fantazija, sibilanti lepo i mekano zvuce.. SPL 130db
Licno, ako bih gledao lepotu i "prijatnost" zvuka isao bih na Rodu za vokale. Ali uvek ima i ono, ako uzmes Neumann-a bices faca... Stvar ukusa na kraju krajeva...  )))
|
rode ntv ima umjetno napunpane visoke i baseve. to kod nekih glasova moze bit fantazija ali ne kod svih. ntv ima spl mislin 130db, a u87 mislin da ima 125 ili 127db, medjutin u praksi se pokazalo da neumann, iako je deklariran na manje, bolje podnosi urlatore. znaci da rode laze!
mislin da san procita da rode k2 ima spl 160db

mos mislit
rode classic je najskuplji rode mic (koliko ja znan) i siguran san da se radi o vrhunskom mikrofonu. oggy sigurno zna sto mu treba i ako se raspita, ne moze pogrijesit. 8)
jednom sam radi jedan duet. pjevali su oliver i elio zuvela. oliver je svoj dio odera odma u momu studiju, a elio nije bi zadovoljan kako je otpjeva neke djelove, pa ih je popravi u zagrebu.
trazeci najslicniji zvuk mome rode ntv-u snimatelj se odluci za rode classic.
kasnije san ja sve to dobi ponovo na mix i moje uho nije culo razliku od mikrofona do mikrofona. :oops: