Quote:
Originally Posted by alektom
Da,da, definitivno se radi o problemu sa zvucnom karticom.
Naprimer, moja Teratec kartica ne dozvoljava da istovremeno otvorim dva programa koji rade preko nje, recimo Reason i Wave lab, izuzev ako nisu u Rewire, kao Reason i Cubase.
Druga strvar koja mislim da ne valja je to sto imam iskustva da se tako veliki i slicni programi kao sto su Nuendo i Cubase ne trpe istovremeno na istom kompu...
|
pa ako dva programa koriste asio naravno da ne mogu radit skupa, zato sto asio nije 'multi klijent'. a kojega bi vraga i radi sa cubaseom i nuendon istovrimeno.
zato se lipo u nuendu namistu asio driveri, a u wavelabu multimedia driveri. multimedia driveri su multi klijenti i moze zajedno radit i player i sto hoces. ja mogu u pulsaru otvorit vise multimedia in/out kanala tako mogu odvojeno kontrolirat u mixeru wavelab, player, pinquin i ostale programe sto koristu multimedia driver.
u reasonu (odnosno nuendu) se aktivira rewire, u giga studiu gsif i sve mora radit zajedno bez greske.
ovaj problem sto ima idvi je sigurno 'release asio driver in background'. ta opcija nesmi bit ukjucena jer se onda nuendo automatski iskjuci kad izadjes iz njega.