View Single Post
Old 09-12-2004, 02:04 AM   #19
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Guitar Rig je VSTi koji osim svog softverskog dela ima i hardverski dodatak u vidu midi kontrolera koji je bas, bas dodatak instrumentu i optimizovan za njega. E, sad... priroda midi kontrolera je takva da i joystick mozes adresirati da ti radi u tu svrhu. Ipak moji saveti bi bili:
1. Original kontroler (koji ne moze da bude mnogo skup)
2. Zajecar- NE
3. Kompjuter na svirci... mozda ali... (sledi anegdota): Prosle godine na Exit-u, nastupao moj omiljeni band iz Hrvatske (a i sire) PipsChips&Videoclips i ja ti na Exit odem samo zbog njih, al' ajde kad sam vec tu da idem na dva dana, pa i na Moloko (nebitno). Ljudi pocese svirku, ali kad god je trebao da zasvira neki synth sa lap topa, problem. Karakteristican zvuk greske u Windovs-u i prekid svirke. To se desilo par puta, publika nervozna, oni jos nervozniji, iskljuce komp i otprase svirku do kraja bez njega (inace fantasticno). Zamisli sta bi bilo da u pitanju nije synth nego da ostanes bez gitare na bitnoj svirci? Malo zajebano. Na bini imas veliku koncentraciju raznih kablova, zracenja, pojacala i ko zna kakvih sve gluposti (pisem, a ne znam) i ti nikad ne znas da li ce ti komp raditi identicno kao u kucnim uslovima. Moj savet je: Eventualno za neku foru, ali da ti cela svirka zavisi od toga? Ja ne bi.
Oggy is offline   Reply With Quote