View Single Post
Old 07-12-2004, 12:36 AM   #4
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Alessis passive+ RA 150. Mnoogo su bolji od Tannoy Reveal. Tannoy je jako slab u srednjima i napr. jace gitare se guse i ne izlaze. Sad ce neko reci da se ti ne bavis takvom vrstom muzike, ali to bi bilo kao kad bi rekao ne treba mi opseg od 800 do 3000 Hz. Ja licno slusam Tannoy, ali system 800, koji je par klasa iznad, ali bilo bi jako glupo da ti predlozim nesto samo zato sto je to firma koja je proizvela i moj komad opreme, a licno sam se uverio da ovo drugo bolje radi, cak mnogo neutralnije. Ja licno ne volim 6', ali uvek postoje izuzetci tipa 1030 i BM6, ali uprkos takvom mom stavu, povukao sam sve sto sam rekao o ovim kutijama, konkretno Ivanu pre nego sto ce ih kupiti, kada sam cuo kako rade. Imao sam prilike da slusam mnoge vrhunske monitore, ali ne bi mi savest bila cista da sam nastavio da ih pljujem posle testa. U toj klasi i za te pare, tesko da moze bolje. Jedino sto mora da ti bude jasno je to da su to kontrol zvucnici i da ne trpe prevelika opterecenja (nalik na NS10 kojima su masovno riknjavali visokotonci jer su ih ljudi koristili u pogresne svrhe, tj panjili umesto radili odnose) i jedina stvar koja mi se ne svidja kod njih, a poboljsana je u aktivnoj verziji to sto su bass reflex otvori sa zadnje strane, pa nije zgodno da ih drzis blizu zida (sto i nije problem, ako ce ti njihova pozicija biti drugacija).
Pozdrav
Oggy is offline   Reply With Quote