View Single Post
Old 01-12-2004, 04:16 PM   #19
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Ma uopste nema potrebe da se nerviras oko toga. I sam si rekao da na svom 5051 ne koristis ni limiter ni EQ, vec da najcesce koristis preamp. E, bas zbog toga ja necuda placam ono sto ne koristim vec hocu da kada dam pare, da za sve kupim samo ono sto mi treba. Ti pogotovo sa Pulsarom mozes da mu na in- u das odlican kompresor (ali ni tu ja ne bih preterivao). Treba samo voditi racuna da ti signal udje korektnim nivoom u karticu, a za sve ostalo se brines u projektu. Ti ako koristis SX ili Nuendo mozes i na njegovom in-u da mu stavis neki UAD- ov comp i limiter, bez bojazni da ce ti se nesto opteretiti procesor. Ja na zalost nemam tu mogucnost, vec uglavnom stavim blagi RVox (waves) koji mi ujedno radi i kao gate za nezeljena kasljucanja i sl. Ponekad, kada to zvuk zahteva, stavim TC copressor/Deeser na "classic" preset, s' time sto mu kompresiju stavim na 3:1 (umesto 2:1), a threshold na -10 (umesto -15). Attack i release ostavim nepromenjene. "Lampu" ukljucim ili ne ukljucim, takodje po potrebi. Do sada nisam nikada bio u situaciji da opteretim CPU i da imam sl. problema. Jedini plugin koji mi pravi problem na ulazu je effect rack iz Virtual Guitarist Electric Edition koji mi izaziva pucketanja koja lice na ASIO opterecenje. To je moguce i zbog "domace" verzije softvera koji koristim, ali je prava steta, posto ima jako lep sync deelay i tremolo. A koliko je para Avalon?
Oggy is offline   Reply With Quote