View Single Post
Old 28-11-2004, 03:07 AM   #15
Shady
Banned

Shady's Avatar

Evo, mislim da ?e sad da radi.

http://209.245.59.175/Gimme/65295319...cni_Mihael.mp3

Jo? jednom da napominjem da je ovo samo gruba slika, nisam sredjivao te sola?e detaljno (mo?da su malo prejake a ni trilere nisam picanio)...

Dodao sam onaj denf sa gitarom, i mo?da je malo predosadan jer sam radio Kopi-Paste...

Takodjer, dodao sam i malo ?inela tokom razrade, a od kulminacije (vrijeme: od 1.22 na dalje) sam dodao i neke malo dublje udaraljke koje bi mo?da trebalo malo vi?e naglasiti... U toj varijanti, cijeli predhodni dio ispred 1:22 treba aran?irati tako da tenzija neprestano raste navi?e... a u tom dijelu treba da eksplodira.

Od 1:22 bi trebala i?i malo du?a improvizacija, za ?ta ja nisam imao uslov jer je postavljena harmonska podloga bila prekratka i odmah se ide u drugi dio... ali uglavnom, ima? ideju, pa to malo produ?i ako procjeni? da ide..

Isto i sami kraj stvari, onaj zadnji dio... on se kod tebe prebrzo sti?ava i ukoliko bi i?la improvizacija iz C# onda bi to trebalo biti makar pola minuta du?e... za?to ne i minut, ali da pazi? da u improvizaciji ne odluta?... Da poku?a? napraviti da bude efektna, dobro koncipirana, nepretrpana i sl.... .

Neki dio sam izrezao iz "Mihaela" (to je onaj pomalo neprirodno nakalemljeni dio, na koji su ti jo? neki ovdje ukazali) Eto, toliko o tome.

Uglavnom, ima? dobru temu, i mogla bi da ispadne mrak stvar, uz jedan malo ?e??i pristup aran?manima. To ?to mislim da je tema odli?na upraavo je i razlog ?to sam se potrudio oko nje u granicama svoje zauzatosti.

I na kraju... Po meni, u "Mihaelu" mora postojati jasno izra?en (?ak pomalo napadniji) SOLO INSTRUMENT koji nosi cijelu stvar... bar moje mi?ljenje je takvo.

Pozdrav

P.S. Nisam ti odgovorio o naslovima albuma "Leb i Sol". Tre?i se zove "Ru?ni rad" a za drugi nisam siguran, ali mislim da je "Akupunktura" (bar se tako zove A1). To je onaj album gdje su numere "Kako ti drago" (koja je meni najbolja njihova stvar) kao i "Talasna du?ina".
Shady is offline   Reply With Quote