View Single Post
Old 25-11-2004, 10:58 PM   #5
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Originally Posted by zmaj
@Eon
Ne ulazim u to da li Truth valja ili ne...(Cuo sam ih na kratko i nisu mi se svideli,ali to je mozda subjektivno),ali uz svo duzno postovanje mislim da je logika kojom razmisljas malo pogresna...mislim na ovo u vezi navike...Lepo kaze Pure,uzmi onda vezi komp na Panasonic-ov stub,ako ces vec da se posvetis "studiranju" falinki na necemu...znas da bass otkida,a ti ga onda smanjis,znas da visoki ne postoji,a ti ih onda zamislis...Znam ja da je za sve potrebna navika,ali ako je potrebno da ja sedim i razmisljam sta ce biti sa npr.srednjima onda je to cisto gubljenje vremena,upravo je u tome razlika izmedju studijskog i HI-FI zvucnika.I nemoj ovo gore shvatiti pogresno...jer nije iz lose namere Pozzz
Nisi me ni ti shvatio kao sto kVu jeste, radi se o razlicitostima samih monitora, svi oni teze onom flat- responsu, i nije istina da se mogu porediti sa Hi fi sistemom jer ne farbaju zvuk dok ga Hi fi farba koliko toliko. Govorio sam ono sto kVu kaze, kod pureta sam slusao njegove bm6 i bass mi je bio prejak i rekao sam mu taj dan ako se seca da bi meni trebalo vreme da se naviknem na rad sa ovim monitorima, mozda je i do prostorije, jer mu je jedan monitor u cosku, no svejedno.

Sustina je da svaki monitor ima razlicitost u tom flat-responsu koji svaka firma lazno predstavlja onom pravom linijom koja je uvek jednaka X osi.

Nisam rekao da se treba navikavati na farbu tonova koje monitori pustaju jer oni to i ne rade za razliku od zvucnika i ostalih slusnih sistema.

Takodje je i bitno uvo ako cemo u detalje, neko drugacije slusa isti zvuk, meni leze behringer, mozda Ivanu ne i tebi. Ja sam navikao da radim sa njima, a pod time mislim, ponavljam, naslusao sam se muzike na njima i 100% bi sada losije isproducirao istu moju stvar na nekim bilo kojim drugim monitorima nego na behringeru, u ovom momentu.