View Single Post
Old 24-11-2004, 12:02 AM   #33
stanceyu
Junior Member

stanceyu's Avatar

Quote:
Originally Posted by davormen
Sto se tice slika Metalike, Fender pojacala su i dalje zakon za clean zvuk, a Diezel nije potrebno komentarisati. Ja da mogu samo jedno pojacalo da kupim, to bi bio Bogner Uberschall. Nikad ga nisam koristio niti video uzivo, ali ono sto sam cuo od semplova me je odusevilo (a semplovi nisu bili nasminkani da zvuce najbolje sto mogu, vec onako kako stvarno jeste - npr. semplovi bas 5150 glave su zvucali ocajno u poredjenju sa ovom).
Ja ga i cuo i video . Sta ja znam... Mislim zvucalo je MEGA, ali meni je Dual Rectifier ipak ono sto najvise volim. Taj Bogner stvarno sjajno zvuci, i to mislim da je bio na gibsonovim kutijama, ili su to bile i bas i Bogner kutije, pa lice na one gibsonove... ne znam. 4 x 4x12. LP u to sve... ma glupo je sad... naravno da je bilo ZMAJ! BTW to pojacalo vidjam sve vise po MTV-u! Malo, malo, pa zameni RECTUMfiera.
SUN takodje ima jednu novu, komplet tube Hi-gain glavu, koju takodje sve cesce vidjam. Ako ste culi za bend Funeral For A Friend (a bilo bi dobro da cujete njihove gitare, kao i ceo album, jer je mix savrsen) oni koriste tog SUN-a.

Quote:
Originally Posted by davormen
Ako se gitara rasiri po celom frekvencijskom spektru i ima najmasniji i najtezi zvuk koji ce se svideti svakom gitaristi, onda bubnjar i basista mogu slobodno da nista i ne snimaju - za njih mesta tu nema...
Ja cu lepo ovu recenicu da uramim, i da je nosim sledeci put kada se budem snimao sa bendom, a mogao bi i na svirke, a mogao bi i na probau... Ja sam basista, I DOBRO ZANAM O CEMU PRICAS! Mada sam navukao sebi SansAmp i 2 racka i lepo mogu da prodjem sada. Samo mi je tesko vugliti rackove non-stop na probe .
stanceyu is offline   Reply With Quote