View Single Post
Old 21-11-2004, 11:53 PM   #16
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Evo ovako
nisam ni slutio ovakvu azurnost i raznovrsnost u odgovorima, pa da vas updateujem. Prvo, taj zvuk definitivno traze, davili su me pomenutim snimcima i albumima vise puta, i APSOLUTNO su decidni po tom pitanju. to sto su oni tu nekom greskom malko strpali i punk/rock rifova/ritmova, to je vec druga prica.
Drugo, da se to radi Fenderom, DEFINITIVNO nije bila moja ideja, pobogu. Malko su bili tvdroglavi po tom pitanju, iako sam ja licno zagovarao koriscenje LINE6 Flexton-Drive glave (ko zna, zna, ubi boga kolko to dobro radi - ceo novi BlockOut sniman sa tom glavom), a za Marshalle nisu hteli ni da cuju. Gitare koje koriste vam je PoisonFree vec rekao, dodajem da je druga (solo) gitara rucni rad Jean&jean-a na temu telekastera sa Seymore Duncan magnetima (jedan Jeff Beck's hum i jos nesto). Onaj kramer uglavnom nista ne valja.
Bilo kako bilo, ubedih ih da probaju sa Peavey-evim 5150 sa 4 x 12'' kutijom (opet, vodjen logikom dostupnosti pre nego idealnog izbora).. Mislim da je ovaj Peavey jedini u BG, i ima fantastican sound, al za neku tvrdju rokacinu,tipa najavljeni MAchine HEad (BG, Hala Sajma 09.12.2004), al valjda je on blizi tom zvuku nego twinReverb. Ceo dan se drndasmo sa istim, i ja licno nisam preterano odusevljen, mada je razlika za 3 kategorije u korist Peavey-a. Metal master sa njim, jos i kako tako zbudzismo nekako, al iznenadjujuca kombinacija je ispala Poison-ov Telecaster sa Peaveyevim drive-om, koji je inace jako krut, i ne preterano fin (to mu dodje isto). E da, i da objavim, morao sam da povucem AKG C414 iz upotrebe, na ovako jakoj kutiji, dolazi do zasicenja mikrofona i na dosta vecoj daljini, na kojoj ionako hvata samo neku mutljavinu. Zasad se ustalila kombinacija MD421 sa SM57 Beta, koji se dopunjuju sa britkoscu i tupavoscu. Ovo fino zvuci, mada guta 2 kanala na snimacu, pa je malko kabasto. Cak se kanim i da probam sa dve 57mice na razlicitim pozicijama, mada mi se lako desava kontrafaznost. Imam switch za fazu na mixeru, al skupa to i ne radi bas neki posao.
Da zavrsim, u medjuvremenu smo i mi saznali da su dobitna kombinacija za Load/Reload MesaBugiji, od kojih nam je najblizi dostupan samo 10 sati nedeljno, zbog cega smo morali da odustanemo. Takodje, odavno znam da Metlica fura ESP-e sa EMG magnetima - jednog takvog smo snimali prosle zime sa pomenutim Peaveyem 5150 i zvucao je MAESTRALNOooo.... boss SD2 nam takodje nije previse pomogao zasad, i on se ispostavio dosta shushtavim i prekrutim za ove seymour duncane...
Licno bih ipak najvise voleo nekog JCM800 sa built-in drajvom, ofarbo bi ga tako da ga ni majka ne bi prepoznala :P
Arthur is offline   Reply With Quote