Na doticnim, kao i na vecini albuma Metallica je najvecim delom koristila M/B Triaxis preamp u M/B 50/50 slave i Marshall gold seriju slaveova -> . Od gitara najvise koriste ESP/EMG kombinaciju. Gibsone jako retko koriste. Njihov spisak opreme je predugacak... ja sam citao intervju sa engineerom koji je ovo isticao kao "main weapon". O mikrofonima nije bilo ni reci

, tako da... Nadam se da ce barem ovo pomoci.
Ja bih se najvise slozio sa ostalima koji isticu da je najbitnije PRVO sviranje! Kakve su same deonice, ali i kakvu gitarista ima ruku, prste, atak... Nas gitarista ima ESP customa kakvog svira i Kirk, ali ruke su mu babacke i to sve zvuci mlitavo, njonjavo, mutno... Nije to to. Hocu samo da kazem da se moze desiti da vi to sve i nabavite/pozajmite/iznajmite, ali ako su ruke kljakave, dzaba posla. Bitno je i da je gitarista naviknut na gitaru, tako da bi mozda ipak bilo manje gubljenje para da se upgradeuju postojece gitare, nego da se ljudima strpaju u ruke Gibson LP-evi, sa totalno drugacijim kobilicama (sto je dosta bitno za palm mute) i string spaceingom, pa da se ljudi pogube.
Pedala koja je spomenuta je takodje malko pogresan izbor. Ako nabavite nekog Marshalla to bi bilo sjajno. Za JCM 900 vam ne treba nikakva pedala... bar po meni. Za JCM 800 ja bih stavio pre toga jedan vintage TS-9 cisto kao boost... znaci ne da bude main overdrive. Tu kombinaciju puno ljudi koristi, ja sem je cuo i stvarno je super.
ZICE!!!! Ovo jako moze da doprinese takvom zvuku. Ja savetujem barem ghs boomers 0.12, a ako bi moglo nesto deblje i nickelastije... super.
Sto se tice onog koncerta Metallice u BG-u... i meni tu nesto smrdi! Kada sam gledao jedan shvecki bend koji je isto koristio rectifiere kod njih je celo pojacalo sijalo kada se upali, tj. iz oba ona proreza su se videle lampe kako sijaju, a kada sam gledao metallicu, njima je samo sa jedne strane, sto moze biti da su bila na std. by. Takodje nigde nisam video ni mikrofone ispred zvucnika... ko zna...