Ovako... Nivelisem bass, posto mom uhu definitivno nista ne smeta, pa pitch moz' se ebe u chmrtju! A sto se tice one glasnocje, neka je. Ne volim "prekompresiju" pa makar mi mix zvucao tiho kao nekocj Dire Straits...
Quote:
ako mislis na kompresiju samoga kicka, onda ce ucinit jos gore jer ce smanjit dynamiku i bit ce jos manja razlika u jacini kicka na pocetku pisme di, kako kvu kaze, treba bit tisi nego na kraju.
|
Cek cek. Totalno pogresno smo se razumeli, nisam to rekao...

)) Ovako. Recimo da je sve iznivelisano i odradjen mix DO YAYA... Neka taj kick u master outputu ide maximalno do -6db i to kada je mix "najguscji" tj. poklapa se sa najvise instrumenata. Sad sto pitchKovani bass ume da grune taj output i do -4 to cu vec resiti, no to je druga prica.
LM, celokupna problematika se odnosi jednostavno na "overall" glasnocju kada se sve to posle baci na glupi softverski mastering. Dakle, minimum master kompresije i L2 ali avaj, ta "overall" glasnocja NIJE dovoljno jaka. Sto ce reci po nashki: Pustim ti ja tako novog Stinga i onda pustim moju stvar (zavrsenu), al mora da je pojacam, ne cuje se tako glasno k'a Stingetova...

)))))))) A ne zelim da gruvam kompresiju i unistim dinamiku mixu radi toga. Zasto sam se onda i cimao oko samog mixa... :roll:
eto, nadam se da sam malo bio jasniji...