View Single Post
Old 09-11-2004, 02:08 AM   #26
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Ovako... Nivelisem bass, posto mom uhu definitivno nista ne smeta, pa pitch moz' se ebe u chmrtju! A sto se tice one glasnocje, neka je. Ne volim "prekompresiju" pa makar mi mix zvucao tiho kao nekocj Dire Straits...

Quote:
ako mislis na kompresiju samoga kicka, onda ce ucinit jos gore jer ce smanjit dynamiku i bit ce jos manja razlika u jacini kicka na pocetku pisme di, kako kvu kaze, treba bit tisi nego na kraju.
Cek cek. Totalno pogresno smo se razumeli, nisam to rekao... )) Ovako. Recimo da je sve iznivelisano i odradjen mix DO YAYA... Neka taj kick u master outputu ide maximalno do -6db i to kada je mix "najguscji" tj. poklapa se sa najvise instrumenata. Sad sto pitchKovani bass ume da grune taj output i do -4 to cu vec resiti, no to je druga prica.

LM, celokupna problematika se odnosi jednostavno na "overall" glasnocju kada se sve to posle baci na glupi softverski mastering. Dakle, minimum master kompresije i L2 ali avaj, ta "overall" glasnocja NIJE dovoljno jaka. Sto ce reci po nashki: Pustim ti ja tako novog Stinga i onda pustim moju stvar (zavrsenu), al mora da je pojacam, ne cuje se tako glasno k'a Stingetova... )))))))) A ne zelim da gruvam kompresiju i unistim dinamiku mixu radi toga. Zasto sam se onda i cimao oko samog mixa... :roll:

eto, nadam se da sam malo bio jasniji...
kVu is offline   Reply With Quote