Evo meni se javlja jedna totalna budalastina i nerviram se vec nekoliko dana zbog toga. Recimo da mi je u mix-u (premasteru) najjaci kick na -6... U trenutku kada se bass "pitchuje" da zazvuci kao da je odradjen slide, output se bukvalno "nagruva" do -4, pa cak i -3 ? Odnosi su dobri, to nije nikakav problem, samo se javlja to... Dal je moguce da sempl bass-a toliko radikalno promeni svoju freq. sliku kad u pitchu ocigledno poremetim key note osnovnog sempla ? Kako to resiti ?
Quote:
Sa jednom svojom kompozicijom imam simpatican problem...
Znaci, finalni snimak je lepo kompresovan, tako da je uglavnom blizu 0dB, zavisi od dinamike u pesmi.
Ipak, utisak je da je pesma vrlo tiha Confused
Pretpostavljam da neka odredjena frekvencija gura nivo ka 0dB, ali da ona nije dominantna, pa pesma ima snagu ali ne i jacinu (inace imam utisak da ima nesto vise niskih frekvencija, mozda je tu problem?)
Jednom prilikom sam pokusao da malo spustim 'pikove' u pesmi, pa da onda imam prostora da celu pesmu pojacam, a da i dalje ne pikuje.
Medjutim, ona je i dalje tiha, nijansa je u pitanju.
Any idea?!
|
Ja evo pizdim vec 10 dana zbog toga...

))
Eone, idekiusu. Ne valja to raditi sto ste rekli, bar ja tako mislim. L2-ka ne sme da sabija svaki kick (aj da uzmemo to za najjaci peak) vec samo one najjace i on treba da ih fiiiiino samo malo ispegla, i da globalno naravno poveca rms celoj stvari. Ako ce mi vec na prvom kicku vu metar otici na 0.0 gde mi je onda dinamika koju sam toliko budzio u mixu ? Ja razmisljam u tom smeru. Sad, ako je overall rms pretih sa takvim setovanjem, onda nesto u mixu ne valja i to su ocigledno niske frekvencije, ko gore u mom slucaju sa bassom... Sranje moze isto tako da napravi i losa reverbacija, provereno.
p.s. Ovo ne vazi za house, tehno i sl. muziku gde je kompresor taj koji igra kljucnu ulogu i gde sve treba da gruva konstantno i istim intenzitetom.
poz!