View Single Post
Old 02-11-2004, 07:23 PM   #27
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by nixylive
Ja bas i ne primecujem neku razliku izmedju analognog i digitalnog. Moze li neko da definise tu razliku. Da li je drugacija harmonija pesme snimljena analogno ili digitalno. Da li se usi vise zamaraju od pesama snimljenih digitalno ili mozemo pre da ogluvimo.
Ne, nema veze sa harmonijom pesme...

Neki imaju teoriju da se usi stvarno zamaraju kod digitalnog, ali meni to sve zvuci kao glupost (i ono sa ogluvljavanjem isto...ostim sto analogije "lepse" distorzira)...

Quote:
Mora da postoji neka razlika.

Pure mozda sam pogresno uporedio kad sam naveo MTV, ali recimo Universal, Warner Bros, da li oni koriste analogno ili digitalno.
pa i da i ne...obican slusalac svakako nece cuti razliku...samo onaj sa uzasno skupim parom monitora...

Quote:
Kad uporedim Jarre-ov Oxygene i danasnji Oxygene ovaj 7-13 ima neuporedivo bolji i cistiji zvuk. Pitanje, da li je to razlika analognog i digitalnog ili je Oxygene 1-6 los zato sto nije radjen na dobroj opremi. Oxygene je iz 1976, a Vangelisov Albedo iz 1975. i Albedo ima mnogo bolji i cistiji zvuk. Ja sam cak pomislio da je album iz devedesetih.
Oxygene je Jarreov prvi veliki album...te nije sniman na najsavrsenijoj opremi kao recimo 7-13...stoga u Oxygeneu ima vise suma, a i kasnije se vec izvestio (u produkcijskom smislu)...