View Single Post
Old 31-10-2004, 09:09 AM   #19
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob
divineru, to sve stoji sto si reka, ali na kraju se opet sve resamplira u 44.1 i sto se tu dogadja? kako uopce rade ti resampleri?
ja san dosta cita po forumima o ovemu ali san bi lijen da iden sam experimentirat i usporedjivat jer je bilo dovoljno onih ciju produkciju san smatra 'vrhunskon' a zagovarali su 44.1.
ipak neka logika mi govori da je manja razlika izmedju snimljenog samplea na 44.1 i 48, nego resampliranog sa 48 na 44.1?

osim toga ja jos uvik dvojin kako namistit kompresor, kako eq, kako reverb, kako panirat, koliko pojacat hat a koliko bass, mastering je u mene jos uvik borba na zivot i smrt, tako da iz te neke moje perspektive ova dvojba oko sample ratea izgleda nekako bezveze.

osim toga 99.9% sampleova koje koristimo i svi koje skinemo sa audio cedea i slicno su na 44.1. znaci njih bi trebalo prvo resamplirat na vise, a onda kasnije, na kraju, resamplirat opet na 44.1.
neznan, nekako mi se sve to cini ko konpliciranje bez pravoga pokrica.
mora da je dobra stvar neki kvalitetan ad/da koji e taj posao da obavi sto je bezbolnije moguce.

Ajde da razlozimo na najbanalnije.
znaci i konvertovanjem i resemplovanjme se gubi kvalitet stim da resemplovanje zavisi od ad/da a konvertovanje je digitalno prebacivanje. E sada uzmi najbolji moguci ad/da i prebaci svoj rad koji je uradjen sa 48/24 na 44.1/16. DObices malo suma kojeg neces primetiti ali ce kvalitet ostati manje vise za uvo nepromenjen. Da li sam u pravu?