View Single Post
Old 29-10-2004, 09:37 PM   #55
Vai
Member

Sandrob,

Nisam obracao paznju na mono kompaktibilnost jer sam sva snimanja radio na faksu ... i sumnjam da ce ti radovi dospeti na radio, ili TV. Inace retko kad koristim stereo tehnike. Nedavno sam snimao dve trube i bariton saksofon, postavio sam po jedan kondenzator za svaki instrument, izolovao sam mikrofone sa dva akusticna panela, po jedan izmedju svakog muzicara, i na sredini sale, na otprilike metar i po sam postavio tehniku MS. Sve zajedno se sjajno culo, narocito MS, ali sam kasnije shvatio da neci imati dovoljno kanala za ceo projekat pa sam morao da izbacim MS ... nazalost!!!! ORTF tehniku stalno kosirtim za udaraljke tipa bongo, konge (ako se tako kaze na nasem). I jednom sam snimio akusticnu gitaru sa Blumlein (XY) tehnikom, ali sam taj projekat radio van faksa pa sam sebi dozvolio malo eksperimentisanja
Nazalost na faksu imamo samo 24 kanala kao maksimum za snimanje, i ako ubacim par stereo tehnika, na kraju necu moci da ispunim svoju pre-produkciju i snimim sve instrumente koje sam planirao.

Fipke, nisam nikada probao snimanje kick-a sa osmicom, ustvari, nikada mi nije palo na pamet da koristim taj patern za kick ... moracu i to da isprobam

Poz.
Vai is offline   Reply With Quote