Posto sam vec nekoliko puta imao priliku da idem sa Digital Caveom u slicne "ekspedicije" sa razlicitim spravama (laptop i Lexicon Omega, ADAT sa Rode NT4, itd...), evo par stvari koje su mi ostale kao zlatna pravila
1. Ni u jednom slucaju ne nositi karticu koja ide na struju, cak iako idete na mesto koje ima struju
2. Ako mozete, nemojte nositi laptop...uzasno komplikuje stvari, a i ne mozete snimiti nesto "na brzinu" s obzirom da je rukovanje touch padom uzasno pipavo...
3. Dobar mikrofon cuda cini
Najidealnije rezultate dobili smo sa kombinacijom Sony DAT-a i Rode-a NT4 (stereo mikrofon), mada moze i neki drugi mikrofon ako ste spremni da ekvalizujete sve to posle da zvuci pristojno (nije pozeljno)
DAT sam po sebi (u nasem slucaju) nije bio nista specijalan, obican portabl DAT sa mini-jack ulazom za mikrofon..rezultat - fantasticno!
Kao alternativu, DAT mozes zameniti nekim MP3 plejerom koji ima mogucnost snimanja u WAV i ulaz za mikrofon...imaj u vidu da su konvertori koji se ugradjuju u iste cist krsh (u vecini, ako ne i u svim, slucajevima)
Quote:
Originally Posted by Eon
Ja imam prijatelja koji ima laptop i voli da putuje sa njim i snima po raznim mestima. Ima externu zvucnu karticu, cini mi se MAYA i neki B1 behringera.
|
Pa ne deluje mi to bas kompaktno...zavisi koliki je kvalitet potreban, ali tesko da se sa mono mikrofonom moze napraviti nesto uverljivo...