Ne volim ni ja prevelike separacije izmedju bubnjeva, zvuci neprirodno. Bubnjevi su mi najzanimljiviji i najtezi za snimanje ... pored koncertnog klavira naravno. Ipak uvek ocistim kick, dobos, hi-hat i tomove a da bih izbegao tu "separaciju" uvek ubacim over-e, L i R, i ako raspolazem sa dovoljno mikrofona obavezno postavim cuveni "shower", mikrofon iznad glave bubnjara. Sa cistim elementima bubnjeva, i over-ima se postigne sjajan zvuk, barem po mom ukusu.
Jednom sam prisustvovao snimanju bubnjeva, predavac je bio jedan od najpoznatijih cileanskih inzenjera. Tip je koristio sledece mikrofone: za kick je probao sa "Electrovoice RE-20"; "AKG D-112"; "Shure Beta 52"; "Shure Beta 91". Za dobos gore: "Shure SM 57"; "AT AE 3000", i dobos dole: "Shure SM 57"; "Shure SM 81". Za tomove je koristio iste mikrofone kao i za dobos. Za over-e je koristio neke kondenzatore, nazalost nisam video marku i model. Za "shower" je koristio cuveni "BBC Coles"

. Onda Ambijentalni mikrofoni L, R i F, opet neke kondenzatore, i za Hi-Hat "Shure KSM 44".
Ne da su mu bubnjevi dobro zvucali, to je bilo uzvianje slusati
Samo sam se pitao kada cu ja biti u situaciji da snimim bubnjeve sa tim brojem mikrofona, ali dobro ... jos uvek se nadam
Iako je tip ozvucio svaki detalj bubnjeva, opet je napomenuo da sve zavisi od stila i producenta naravno. Recimo, jednom je snimao klasican rok bend (poznat argentinski bend) i bubnjeve je snimio sa Shure-om SM-57, dva metra od bubnjeva i na visini od jednog metra ... i taj zvuk se jednostavno svideo producentu i muzicarima i tako su ostavili bubnjeve
Poz.