Quote:
Originally Posted by milos
Koje kompozicije je John Williams komponovao?Ime sam mu upamtio po temi iz Schindlerove liste.
Ovo pitam zato sto vidim da se prvenstveno interesujete za njegove metode orkestracije-mene interesuje konkretno muzika koju pravi.Na osnovu Schindlerove Liste se da zakljuciti da nije kompozitor koji koristi holivudske shablone(tipa napeti strings kod tenzionih scena u filmu ili pak mnogi holivudski kompozitori prave sasvim "obicnu" muziku koja vrlo brzo pada u zaborav i slicno).kakav je Williamsov stil-da li se njegova muzika slusati kao samostalno delo kao npr.Vangelisovi soundtrackovi ili striktno prate film ?
|
John Williams je prvenstveno akademski kompozitor i profesor glazbe. Njegovi radovi stvarno vrijede i zasebno i uz film. Definitivno nije skladatelj background popratne filmske glazbe, vec pravih djela. Naravno, nisu mu sva ta, ali Schindlerova lista je mrak a i jos ima dosta takvih. Zanimljiva je stvar da on ne sklada za akcione djelove filmova... to rade drugi.. on samo radi umjetnost....
Moj omiljeni filmski skladatelj je jos i Basil Poledouris i njegovo djelo za Conana 1. dio. To je nesto predivno.