View Single Post
Old 18-10-2004, 07:08 PM   #2
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Pa vec je bilo reci u vise navrata bas o monitorima u tom cenovnom rangu,ali ajde ponovo
U cenovnom rangu od 200 do 600 evra i ne postoji neka ozbiljna konkurencija...Ono sto je ovde kod nas ponudjeno su:
Roland (dva modela,prvi oko 200,a drugi oko 300 evra paar) po meni totalno amaterski zvucnici,nesto poput boljeg hi-fi,cak tako i izgleda,kao Aiwa mini linija ;

Tapco (cini mi se oko 250 evra paar) neki ih hvale,kao dobri su za te pare...oni u stvari i jesu dobri za te pare...a ti proceni koliko neki zvucnik moze da bude dobar za 250 evra :roll:

M-audio(nekoliko modela sa cenama od oko 400 do 550 evra) po meni,znaci subjektivno,vrlo losi monitori...daleeeeeko od ozbiljnog.Uglavnom ih uzimaju za tv montaze i takve stvari...a usput su i preskupi s'obzirom kakvi su.

Tannoy (pasivni 280 evra i aktivni 600 evra)-opet subjektivno,meni se svidjaju,mada ce ti svaki prodavac kao u poverenju reci da to nema ni "t" od tannoy zato sto se prave(ne sklapaju nego prave!) u Madjarskoj od Madjarskih delova...Kaze pravi Tannoy je tek od System 600 kutija,mada se meni donekle dopadaju i ovi :roll:

Alesis M1MK2 (Aktivni,postoji i jeftinija pasivna verzija koja je losa...) cena im je 420 evra i po meni jedini zvucnik u tom cenovnom rangu koji "ide" ka ozbiljnom zvuku...i sam sam ih uzeo pre par dana,pa nemam neka veca iskustva sa njima(jos uvek ih "prosviravam") ali ono sto sam cuo je fino...na kraju krajeva imas i recenziju koju je uradio Kvu pod "Recenzije".
zmaj is offline   Reply With Quote