View Single Post
Old 18-10-2004, 12:56 AM   #73
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by cevap
Moze, da se kontrolishem, naravno da hocu, kad bude i on normalno prichao, ovo preseravanje mi je vishe na vrh glave. Ljudi nisu doshli ovdje da se svadjaju, ali je nekome izgleda u cilju da ovaj forum "ochisti" od narodnjaka. E pa lijepo, nece biti problema, samo bi bilo dobro, da na pocetnoj stranici napishete da narodnjaci nisu dobro doshli. Ja taj naslov ne vidjeh, a da jesam, ne bih se ni uchlanio ovdje!
To je tvoj proizvoljni sud. Ja sam ponosan na ovaj forum i na ljude koji su tu i ubedjen sam da niko od njih nema nista protiv narodne muzike i ljudi koji je slusaju i stvaraju. Zasto bi jedan Sting koristio etno motive da oni nisu interesantni i kvalitetni? A bas sto se tice zabavne muzike, nju su po mojoj definiciji ubili izopaceni muzicki kriticari forsirajuci ortodoksnu avangradnu muziku po svim medijima i na taj nacin su oterali normalne slusaoce da se okrenu iskljucivo narodnoj muzici i svim njenim pravcima.
Zamislite jednu obicnu, prosecnu familiju koja na okupu gleda televiziju. Na jednom programu je Nada Obric i Sinan Sakic, a na drugom grupa Direktori i Disciplina Kicme. Nema sanse da se program nece okrenuti na broj - 1!!! Preziruci rock, pop, dance, tehno i sve ostale lepe i melodicne pravce zabavne muzike, iskompleksirani muzicki urednici su oterali raju u zagrljaj iskljucivo narodne muzike odakle se tesko vraca na sredinu, kojoj ja tezim. Volim svaku dobru pesmu u kojoj mogu da prepoznam iskreni osecaj pevaca. Ne mogu da ostanem hladan na pesmu Kemala Malovcica - Moj zivot je rusevina, a ni na pesmu Feel od Robbie Williamsa, a ni na pesmu Love Bites od Def Leppard, a posebno na pesmu Because I Love You od Mark Oh Meets D.R!!! U drugacije misljenje me niko ne moze ubediti. Muzika rusi sve granice, sve nacije i podelu po boji koze i zato se ne boj za ovaj forum.
Mogli is offline   Reply With Quote