View Single Post
Old 15-10-2004, 09:09 PM   #8
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

kupio sam ADAM P22 2002-e. imao sam prije tannoye, pa monitor one. nebo i zemlja.

najcisci 'nekolorizirani' visoki tonovi koje sam ikad cuo. nova tehnologija.
bass takodjer ide vrlo nisko i sviraju fenomenalno cisto i linearno. malo je veci od standardnih 8-ica, ima 8.7 inch Lf driver.

jedino bih nekakav filmski efekt ili hip hop nobu u sub range-u (20-40 Hz) ipak provjerio na puno vecim zvucnicima.

u svakom slucaju kod ADAM zvucnici zaista postizu sluzbeno navedene podatke o frekvencijskom opsegu i karakteristici.

Ovo su daleko nabolji nearfieldi u klasi do 2500 ? /par, a i preko. imao sam na probi Dynaudio BM15, Genelec i Mackie 824. Dynaudio i Genelec su kvalilteni zvucnici ali zvuce 'ofarbano' , kao malo 'Hi-Fi' pogotovo genelec, mackie isto tako ali nema linearan bass. nijedan od njih nema u mid-hi i hi range cistocu i jasnocu od ADAM-a.

Pan pozicioniranje je jednostavnije i brze, pa tako i namjestanje jeka, reverba i ostalih stvari. kao sto je rekao jedan surround engineer vani "Dynaudio i Genelec su takodjer krasni zvucnici, ali kad namjestam farbu vokala u miksu ili duzinu jeke za to mi treba sat vremena, a na ADAM-ima 5 minuta"

od kad ih imam, miksevi mi se odlicno 'prenose' na TV i na Radio, te na Film (opticki zapis). nema vise 'iznenadjenja'.

btw, makar su svuda, a pogotoco u americi, skupi, kod mise imaju dobru cijenu 1300 ? export /par. skoro duplo jeftinije nego u US. Postoji i manji brat od 6.8 inch-a - zove se P11 . nesto kraci u basu - ali jos uvijek nista sto bi dostigao alesis, tannoy ili mackie iste velicine.

sto se manjih (jeftinijh) zvucnika tice - svakako bih zaobisao monitor one pasivni - u bilo kojoj izvedbi. MK2 aktivni sam slusao u ducanu - ali nemogu reci da me oborio s nogu. Alesis jednostavno nije firma koja ima tradiciju u izradi zvucnika. Radije neki jeftiniji Dynaudio,KRK ili mali ADAM.

http://www.adam-audio.de/studio/nearfield/p22a_data.htm
http://www.mercenaryaudio.com/adnearfielmo.html

clusterchord is offline   Reply With Quote