View Single Post
Old 09-10-2004, 05:56 PM   #15
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eon
Quote:
Originally Posted by ridge
Ja kolko sam skapirao kad se radi ozbiljna postprodukcija oni rasture celu stvar na odredjene frkventne opsege i onda njih poredjaju ko mi trake u nuendu il vec cemu i srede opseg po opseg sve kompresuju i pojacaju il sta vec treba.
Ovo mi deluje nemoguce ustvari moguce ali je u domenu nemoguceg.
Znaci sve ostaje na eq-u i jos nekim glupostima, enchancer i tamo neki dither shaper i ne znam jos neki jeber igraju ulogu ali ne menjaju zvuk toliko bitno da bi se dobio onaj zapadnjacki cd.
Mislim da se masterom moze popraviti los mix i to dosta ako master (producent) zna posao. Jer neko je nedavno bas na forumu pricao da u Italiji postoji odlican mastering studio.
hmmm onaj sajt dvuckovicu je odlican ali sve je to nekako daleko u smislu da ja njima saljem pa placam pa ganjam izdavaca koji ce mozda hteti drugaciji zvuk i propadose moje pare??
ja stvarno neman pooojma sto rade, ali zasto bi ovo bilo nemoguce!?
a sto radi multiband kompresor, nego upravo to?! podili snimku prema frekfentnemu opsegu i kompresira svaku lagu posebno.
znaci, nije nikakav problem stereo snimak podilit na 5 kanala (u nuendu) i na svakemu se izivljavat posebno. e, sad sto bi na kraju od tega izaslo da ja pokusan, to je druga stvar... hm :oops:

osim po frekfentnemu opsegu stereo snimak se m-s tehnikom moze podilit na 1 mono wav i jedan stereo (to znan da rade) pa se i na njima dodatno izivljavaju prije nego sve na kraju ponovo 'stopu' u jedan stereo wav.