View Single Post
Old 05-10-2004, 02:41 AM   #20
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Ajme, udavili mi spyware smradovi cijeli sistem pa me nije bilo par dana!
Uf, uf!

Drugi mikrofon? Yes!! Imam ti ja R0DE NT2, al ako mozes NTK posudit radije uzmi njega. Sljedeca stvar je da trebas imati barem priblizna pretpojacala. Bolje sve vuci kroz neki "obicni" mali mikser nego slati jedan mikrofon u lampasko pretpojacalo koje ima kompresor a drugi mikrofon u neki jeftini tranzistorski behringer. To nije toliko kriticno, ali bi svakako trebalo obratiti paznju na pretpojacala.
Uopce ti ni ne treba mikseta za snimit dva mikrofona. Spoji svaki mikrofon u svoje predpojacalo, zatim uzmi izlaze iz svakog pretpojacala i posalji u jedan (vjerovatno custom made) Y kabel. Dva signala dolaze svaki u svoj kanal (lijevi i desni) i preko nebalansirane banane ulaze u Lunu. To je apsolutno izvedivo. Brijem da ti taj kabel Filip napravi u pola sata!

Ova varijanta sa pustanjem istog midi fajla i snimanjem u vise poteza s razlicitim pozicijama mikrofona mi nije toliko simpaticna. Naime, ni midi nije apsolutno precizan. Pitanje je midi clocka u kompjuteru i clocka u clavinovi. Siguran sam da ce doci do mikro-odstupanja jer svaki ce uredjaj prevoditi taj svoj clock. Ne znam puno o ovoj tematici, ali zdrava logika mi kaze da se tu mogu stvoriti minijaturna odstupanja. Samo je pitanje hoce li se to ocitovati u faznim razlikama. Mozda i ne. Nemam pojma. Ali nije ziher rijesenje.

Ja sutra imam popodne termin u studiju i bit cu s gazdom studija koji zna sve zive. Pitat cu ga da mi preporuci di bi se moglo snimiti dobar klavir i eventualno da mi kaze koliko bi to kostalo po njegovoj pretpostavci. Ako nabavim kontakte, javim ti pa ti eventualno razmisli da ulozis u te studijske sate. Razmisli. Ako mislis da ces taj posao dobit na temelju dobrih kompozicija, onda se isplati odmah sad platit studio i kasnije ti se ta lova vrati kad naplatis posao od stranaca. Mislim, ako je samo kvaliteta snimke prepreka do dobivanja posla onda nema smisla riskirat nego treba odmah u studio!

Jednom daaavno sam upoznao Suada Cokljata i cinio mi se vrlo mutan. Ali s obzirom da je to bilo daaavno, i nismo puno komunicirali, ne mogu ti nista reci o njemu. Imao je neki mali studio u mom kvartu (u Slovenskoj ulici, to ti je stanicu dalje od Trga Francuske u smjeru Crnomerca). Studio je zapravo bila spavaca soba nekog obicnog stana. Ali kazem, to je bilo prije otprilike 6-7 godina tako da stvarno ne mogu govoriti nista o njemu. Mozda je tip ok!
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote