Kao prvo, Eon je vec rekao, kick ce se retko kad poklopiti sa glasom, sa zenskim glasom nema sanse, sa muskim samo ako peva zaista niske note. Ovo je dovoljan razlog da se uopste ne obazires na frekvencisjku relaciju kick-glas. Veca paznja se obraca nas bas gitaru i kick.
Kao drugo, automatizacija nije isto sto i s/c, istina je da i jedan i drugi smanjuju nivo odredjenom signalu, ali princip rada i upotrebe im je potpuno drugaciji.
I kao trece, ti imas svoje misljenje, ja imam svoje, ne poklapaju se, ali to ne znaci da ne postujem tvoj princip. Pravila u studiju su veoma subjektivna, svako radi na svoj nacin, tako su nam i rezultati potpuno razliciti. Znaci potpuno postujem tvoje miseljnje, ali se ne slazim sa njim, bez ljutnje ok?
Poz.
P.S. Koristim pro tools TDM, mada su za mene subgrupe i dalje kanali, ne ulazni kanali, vec kanali koji sluze za miks i koji preuzimaju trake sa pro tools-a, nuenda ili bilo kog drugog softvera za snimanje. Zaista cu morati da proverim tu opciju o kojoj pricas jer za sada nisam koristio subgrupe na taj nacin, tj. nisam znao za tu opciju ... zivi bili pa videli ... i culi