Quote:
Originally Posted by Vai
A ok, sada sam te razumeo. Naravno, u misku se tolike frekvecnije preklapaju da je tesko cuti neki problem, zato ja pre miksa pojedinacno obradim svaki signal, posle toga uradim miks, dobro ga preslusam i ako ima problema sa nekim signalom opet ga obradim da bi se dobro uklopio u miks. Retko kad mi se desilo da sam pre miksa obradio sve signale i da se to sve sa miksom sjajno uklopilo, stalno mora nesto da se doradjuje, ali to i jeste sustina miksa
Ono za 2, pa cak i za 2.5 dB mi je bilo sumnjivo jer je ljudskom sluhu neophodna razlika od najmanje 3 dB da bi uocio neku razliku u zvuku, sta ces kad nam i taj sluh nije perfektan. Na toj razlici od 3 dB je zasnovan ceo dizajn pan-pota, bas zbog te minimalne razlike koja je potrebna nama da bi culi neku razliku izmedju dva signala.
Poz.
|
znaci klikanjem pana na 6db povecavam osetljivost ili raspon stereo slike, hmm uvek sam se pitao zasto ovo sluzi i bas mi nije bilo najjasnije
Da klavir sam menjao na nekoj freq od 1500hz pa se cuje itekako razlika, na niskim ili strasno visokim freq ne bi ni osetio nista od toga.
@shady
cinjenica je da ne postoji definicija eq-a i to cini muzikom slobodnom i beskonacnom u smislu produkcije. Moras srezati niske ispod 300hz a ostatak vocala sredjujes po sluhu i uklapanju u mix