Quote:
Originally Posted by Vai
A ok, sada sam te razumeo. Naravno, u misku se tolike frekvecnije preklapaju da je tesko cuti neki problem, zato ja pre miksa pojedinacno obradim svaki signal, posle toga uradim miks, dobro ga preslusam i ako ima problema sa nekim signalom opet ga obradim da bi se dobro uklopio u miks. Retko kad mi se desilo da sam pre miksa obradio sve signale i da se to sve sa miksom sjajno uklopilo, stalno mora nesto da se doradjuje, ali to i jeste sustina miksa
Ono za 2, pa cak i za 2.5 dB mi je bilo sumnjivo jer je ljudskom sluhu neophodna razlika od najmanje 3 dB da bi uocio neku razliku u zvuku, sta ces kad nam i taj sluh nije perfektan. Na toj razlici od 3 dB je zasnovan ceo dizajn pan-pota, bas zbog te minimalne razlike koja je potrebna nama da bi culi neku razliku izmedju dva signala.
Poz.
|
jebate, ne znan koja je to teorija ali kad micen nesto za 2.5db cujen razliku u snazi itekako.
osin tega, nije sve isto 2.5db na 30hz, 2.5db na 400hz, 2.5db na 1khz ili 2.5db na 15khz!?
naime, uho odraslog muskarca je najosjetljivije na frekfencije na kojima se glasaju divje zviri, zene i ostala po zivot opasna stvorenja.