Ja sam imao malo iskustava sa snimanjem klavira, prvo nikako ne stavljaj GATE jel ces mnogo izgubiti pogotovu ako imas neke tise deonice i u fadeout-u. Kad snimas klavir definitivno je mnogo bolje imati bar dva mikrofona i to ista kondezatora kojie je najbolje postaviti na jedno 20-40 cm od otvora na klaviru. Sad kod tebe su zvucnici i nisam najbolje skapirao jel su ovi nazad skroz nazad il okrenuti na gore al posto ih ukupno ima cetri znaci bar dva mikrofona ti trebaju da bi uhvatila sve a verovatno bi profitirala sa dva para mikrofona. Ako budes nasla dva stavis jedan na sredini izmedju zvucnika sad sama odredi kolka bi bila razdaljina, i tako isto i napred.U ovom slucaju bi verovatno prosla i dva razlicita mikrofona posto i tako nece tu biti neke posebne stereo slike.Ako nadjes 4 komada tj dva para jedan par ispred jednih zvucnika a drugi iza i to bi verovatno bilo najbolje.
Sad ako ipak ostanes na tome sto imas verovatno bi najbolje bilo staviti mikrofon iznad same klavinove tako da probas da uhvatis sve i ako ti to ona omogucava istovremeno snimiti i kroz kabl i preko mikrofona pa onda to spojiti kasnije u mix-u il snimiti iz dva tri cetri puta prvi put kroz kabl drugi i svaki naredni ispred svakog zvucnika i na kraju negde u sobi zbog atmosfere. Sad ne znam kako sviras al za ovu zadnju ideju bi verovatno trebala da sviras ko robot

. Isto ti puno i zavisi od toga gde ti je klavir u mix-u dal je solo il nije. Malo je zeznuto s jednim mikrofonom i napraviti dobru stereo sliku.
Ja sam snimao neki Jazz i klaviru sam jednostavno dodelio jednu stranu a bubnju i basu drugu a vokal i trubu sam strpao u sredinu i to je radilo odlicno al za neke druge stvari mislim da bi mi falio bar jos jedan mikrofon za klavirom.
Ako bi nasla recimo dva ista mozda ne bi bilo lose napraviti dva snimka prvi sa mikrofonima kocentrisanom na prednjim zvucnicima a drugi na zadnjim.
I jos mozda ideja ako nadjes dva mikrofona a nemozes napraviti dva savrsena TAKE-a da stavis mikrofone u visini glave svaki sa po jedne strane koso usmerena prema dirkama a ako se cak i cuju dirke nema veze ako nije bas preglasno to cemu dati zivi smek sto moze da bude sasvim ok.
Eto valjda sam ti dao neku ideju, i za kraj jos jedna stvar koju sam primetio, klavir koji sam snimio je jako lose reagovao na kasnije dodavanje efekata kompresora i sl stvari tako da sam skapirao da je najbolje samo ga sto bolje usnimiti i ostaviti na miru.