View Single Post
Old 30-09-2004, 08:19 PM   #13
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shady
Lak?e mi je da se jedna dionica jednom otpjeva, a ja onda namjestim da je tu dionicu pjevalo njih deset osoba. Onda zadam da se otpjeva drugi glas na nekom mjestu (recimo terca), i opet namjestim da je i to pjevalo deset osoba.

Jer nemam uslove i mogu zvati dvadeset osoba da mi pjeva u ku?nim uslovima, niti mogu jednu osobu maltretirati da mi dvadeset puta pjeva jednu istu dionicu.

Ovaj sam topic otvorio jer uskoro moram raditi neku zeznutu stvar u kojoj ?e biti potreban bukvalno HOR, za ?to ja NEMAM uslova!

Dakle, NIJE mi potrebno ono ?to je predlo?io Klarinetista! (ne treba mi softver koji mi pravi tercu na otpjevanu melodiju).

Treba mi isklju?ivo Softver koji od jednog otpjevanog glasa simulira kao da je tu istu pjevalo mnogo osoba.
U koliko neko ima takav plug in, molim ga da mi pomogne da dodjemdo njega.

Kvu, ima? li taj Celemony Melodine? Eon i Shoot, dajte malo vi?e detalja, please. SandRob, ima li pomo?i?
Mozes posloziti u panorame taj isti glas kao sto kvu kaze.. ali da bi zvucalo kao hor a ne kao isti glas poslagan naokolo.. ne smiju svi krenuti u isto vrijeme.. malo se poigraj s ms kasnjenja i ranjenja i tako se dobije to.

Takav je primjer sa violinama... Moze ti jedan violinist snimiti grupu violina tako da ga snimas nekoliko puta da svira isto a radi tih nesavrsenost ce zvucati sve zajedno kao ensembl violina. Kad bi bilo savrseno istovremeno (odnosno jedan iskopiran u isto vrijeme) ne bi zvucalo kao da ih je vise.
ANITA is offline   Reply With Quote