ja sam pomalo izgubio nit u ionako konfuznoj temi :oops:
Dakle, uspeo sam da napravim grupu i da joj u insertu zadam neki efekat, i on se uspesno kombinuje sa onim koji je na sendu grupe. Ako posaljem obican kanal u grupu, i udarim solo na grupi, ondak mi on pali solo na i na kanalu i na grupi (!) sto direktno znaci da ako mi je smanjen fader na kanalu, onda nista ne cujem na grupi. Na sendovima nisam nasao solo. Jedini boljitak je da sam uspeo (slusajuci vase savete), dobiti samo wet kad je bilo koji send u pre-fadeu a kanal spusten. Ovo je sasvim dovoljno, mada me nervira sto ti sendovi ne idu u poseban kanal, a bogami se mogu mutirati samo gasenjem istog. I da, problem je sto u onoj postavci rutiranja gde mi je efekat 1 u insertu a efekat2 u sendu, ja opet ne mogu cuti ukupan njihov zbir kao wet, jer ako spustim fader grupe, nemam zvuka sa inserta pa samim tim ne salje nista u svoj send.
Dakle, dal su ove mane ispravljene u narednim verzijama Cubase SX-a i zasto bi te verzije vredelo nabavljati ? ? Ili dolazim do tuznog zakljucka da je to ocigledno u svim ostalim platformama lepse reseno pa moram da napustim Cubase, za koji sam se zestoko zapalio zadnjih par meseci, a rastao slusajuci od starijih kako samo je samo Cubase ozbiljna platforma.
|