View Single Post
Old 29-09-2004, 03:15 AM   #5
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Quote:
EON: Koliko ja razumem, insert je standardna oznaka za nesto sto je pre-fader, i sredjuje zvuk pre sendova, a ne obrnuto. Cak i kad bi pozeleo da u "prefade-u" insertujem neki efekat, nigde ne pise da inserti u CubaseSXu idu iz jednog u drugi.
Uff.. ajdemo ovako. Dakle, zamislimo jednu veliku mixetu. Na njoj u BUS1 dodelimo reverb i potenciometrom na ostalim kanalima regulisemo doziranje reverba po kanalu. Insert mu dodje naravno kao pre-fader, najgore moguce objasnjeno, kao recimo pedala za gitaru. ))))) ALI, i kod doziranja efekta dodeljenog na BUS moze se kontrolisati da li ce on da radi kao prefader ili post fader!

Quote:
Isto mi interesuje kako je moguce cuti SAMO output efekta? Znaci da cujem samo wet signal, bez dry dela iz efekta i bez dry dela iz mixera?
Reci mi ovo. Zar ne postoji slovo S na Busu u Cubase-u, da se sve sto ide u bus cuje wet kao "solo instrument" ??? To je da "cujes" samo...

A za dodeljivanje distort-a na vec postojeci efekat + neznamtinijastavec, MORA da postoji ta opcija. Ono kako ja mislim da to treba da bude JE da se efekat iz BUS-a npr. baci u aranzman kao instrument i da na njegovom INSERTU dodelis te efekte. Znaci, kao da hoces da automatizujes BUS, samo mu bacis efekte na njegov INSERT. Ako ima neko laksi nacin, neka pomogne. Moja logika je bar ovakva... :roll:

U logicu ta opcija postoji isto kao da si i bilo sta drugo ucitao (audio, midi i sl...), tako da je to onda jedan veliki propust u Cubase-u (ukoliko postoji taj propust)...

mozda bi pure ili dvuckovic mogli bolje da ti pomognu... Ja sam dao sve od sebe. A i da budem najiskreniji, nisam bas najbolje razumeo tvoje pitanje. I za kraj, sve sto moze Reason siguran sam da moze i Cubase/Logic/Sonar i to mogu mnooooooooooogo vise...

p.s. ako nista drugo... probaj sa help-om ili nekim manualom... ili jos bolje, objasni zasto i kakav zvuk zelis ustvari da dobijes pa da ti tako pomognemo...

pozdrav!
kVu is offline   Reply With Quote