Cini mi se da sam stvarno nerazuman i sam kad pocnem citati sta sam napisao nista ne razumijem.
Ovako ja radim:
prvo ideju odsviram na kljavi (u midi)i to mi je kao neki smjer za stvaranje pjesme.
Krenem na to da stvorim drum (opet midi) prvo baza pa onda ostali elementi tj udaraljke itd...Pa bas gitaru.
Zatim stvorim tepih ilti patos isto u midiju
Nato nasnimim gitare ?ive ( wav )
Ako treba dodam jos koji instrument opet kao midi zapis.
To sve slo?im Qvantiziram itd itd.
E sad na midi zapise dodajem: Vst-e i instrumente
npr. Drum sa Battery
Patos uzmem koji Vst sint
Bas Trilogy , Itd cak i Znam i Virtual guitaristu negdje (gde pa?e) upotrijebiti.
To sve obradim naravno ?to treba sa EQ Comp raznim Eff.Podesim panoramu i(svakoj midi traci ilti instrumentu posebno) Volume itd
Kad sam zadovoljan onda one sve midi (sad instrumenti) i wav sve Exportotam u wav. Dakle dobijem patos jedne pjesme (ili gotovu matricu, koju jos malo i obradim u Wavelabu..ako treba)
Sad tu gotovu matricu (ali ju ne izmasteriram 100% ) otvorim u
Nuendu i snimam glavni voc , back vocale itd..
To je moj postupak.
A kao sto rekoh taj "profi" studio radi tako da napr. izradi drum u midiju(za neku stvar) onda ju samplira (Halion) i odmah onako suhu bez eff renderira u wav. I tako redom bas ..pad ..strings..itd
I onda sve te trake sad u wav-u otvara u Nuendu i krene nadosnimavati Gitare pa Vokalee..!
Sad me zanima ako sam imalo "jasniji" dali je to dobar postupak i dali je moj potpuno kriv.

:

: