Quote:
Originally Posted by idvi
Quote:
Originally Posted by SandRob
sto su to 'matrice'?!
|
Saqmo malo dal ti to mene zeka? SandRob sad sam malo pro?a?kao forum pa nisam ni?ta fulao u ree?i "matrica" evo jedan txti? iz foruma..
Prilikom snimanja vokala mikrofon mi uhvati i zvuk iz slusalica. Kad je pauza u pevanju, cuje se u pozadini zvuk iz slusalica( matrica).
Postoji li nacin da se to izbegne i kako?
Kada sam pokusavao da smanjim jacinu u slusalicama onda to nije odgovaralo pevacima. Da li postoji neka caka za to?
|
ma znan ja sto je matrica, samo mi ovaj tvoj postupak nije bas jasan, pa nisan siguran za sto sluze te tvoje 'matrice' i sto ustvari zelis dobit?!
ta 'matrica' koja se cuje u slusalicama uglavnom bude nezavrsena. obicno bude bubanj, bas i prilicno pojacane harmonije koje pjevaca 'drze' u harmoniji.
kad pjevac otpjeva ta harmonija (patos) se moze skroz stisat ili izbrisat. onda se nadosnimavaju ostali instrumenti.
onda se sve moze remixat, cak se i bubanj moze skroz prominit i svi instrumenti, jedino je bitno da se postuje tempo, metrika i harmonije.
e, onda, kad je sve snimjleno sve se zajedno mixa i vst instrumente nije potrebno renderizirat, osim ako nemas dovoljno procesorske snage za mix.
dakle, nema 'stvaranja matrice' u smislu kako ti govoris.
jedino sto se obicno radi je da se, nakon mixa mutira glavni vokal (moze i verzija bez backova i sl) e, onda se takva matrica masterizira tako da se provuce kroz eq, kompresor, limiter i jos kroz neke spravice ovisno o potrebi i ukusu. i to je onda 'gotova matrica'.
dakle, ako zelis isproducirat neku pjesmu za vokalima i zivim instrumentima, onda je tvoj postupak pogresan.