posto sam uspeo da se "infiltriram" i obidjem jedan od najpoznatijih studija u ny, prenecu vam detalje iz prve ruke... za neupucene, ovde su snimale face poput m.jacksona, britni, rikija, p.simona, stinga, santane, s.wondera... a ukupan broj prodatih ploca radjenih ovde prevazilazi 90,000,000 kaze mi menadzerka.
obidjoh studije 3,4,5 i 6 i manje vise u svim je oprema identicna: ssl 9000arke, custom augspurger monitori (od kojih se prosto najezis - brrr), nearfildovi naravno ns10 i auratonci, minimum po jedan studer 827, lexicon 960 i outboard perverzije tipa neve preampi (n puta), avalon, api, urei i tubetech. rezije su zaista vrhunski izdizajnirane, sa drvenim difuzorima na zadnjem zidu i staklima koja dole idu do poda.
mislim da me najvise fasicnirao studio 4 koji je pretezno mix room, svojom polukruznom ssl konzolom (xl!) koja izgleda predr**no. (posto mi naravno nisu dali da slikam unutra, stavio sam sliku koja je stara - dok je jos bila 4000darka instalirana)
no dobro, a sad da predjemo na cinjenice: kolko to zadovoljstvo kosta?
jedan dan (bilo koji studio + assistant engineer) - 2500$
iznajmljivanje protoolsa (mix serija, hd2 ili hd3) - 400$ na dan
operater za pro tools (ako ne znas da koristis) - 50$ na sat
pa sad izvolte....
termin se zakazuje minimum dva meseca unapred.
eto to bi bilo to... ako uspem jos negde ovako da "provalim" dok sam ovde odmah pisem izvestaj, ali svakako je bilo lepo ovo videti, jer cinjenica je da ovakvi studiji uveliko pucaju (ocito jos nije slucaj sa ovim), jer ljudi sve vise rade kod kuce i je*u im posao (zali mi se menadzerka).
puno pozdrava